Το Mad Max είναι ένα από τα παιχνίδια με τη μεγαλύτερη… εμπειρία από E3! Η φετινή άλλωστε ήταν η τρίτη του (!) αισίως παρουσία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Λος Άντζελες: τόσο το 2013, όσο και το 2014 ο τίτλος της Warner Bros. και της Avalanche Studios έδινε κανονικά το “παρών”, ωστόσο πάντα κάτι προέκυπτε και ποτέ δεν τα κατάφερνε να κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά!

Φέτος όμως το Mad Max όχι απλά ήταν στην E3 αλλά ήταν διαθέσιμο για όλους (το 2013 ήταν “behind closed doors”) και μάλιστα “συνοδευόταν” και από ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Σεπτεμβρίου, τουτέστιν σε λιγότερο από ένα τρίμηνο! Τα περιθώρια άλλωστε είχαν στενέψει, μετά και το λανσάρισμα του Mad Max: Fury Road, οπότε το καλό στην όλη υπόθεση, ήταν πως η έκδοση του τίτλου που είδαμε στην E3, ήταν ουσιαστικά η τελική του.



Το Mad Max δεν θα σχετίζεται άμεσα με την προαναφερθείσα ταινία. Θα “πατάει” δηλαδή στον ίδιο κόσμο, το ίδιο σύμπαν, οπότε μοιραία θα δείτε χαρακτήρες που έπαιζαν σε αυτή να κάνουν την εμφάνισή τους, αλλά δεν θα πρόκειται για tie-in. Το παιχνίδι ωστόσο θα διαθέτει δικό του σενάριο και ξεχωριστή πλοκή. Χαζεύοντας πάντως τρέιλερ και εισαγωγή, ήταν σαν να βλέπαμε ακριβώς το φιλμ…

 

Εν πάση περιπτώσει, στο Mad Max δίνεται έμφαση στις μάχες: είτε πεζοί, είτε οδηγώντας, πάντα θα έχετε κάποιον για να… ασχολείστε: έχοντας δε δοκιμάσει και τις δύο, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως αμφότερες είναι εξίσου διασκεδαστικές και προσεγμένες. Το περιβάλλον καταστρέφεται πλήρως, στοιχείο που παίζει ρόλο στην εξέλιξη των μαχών αλλά και στις διάφορες αποστολές που αναλαμβάνετε.

Ο κόσμος του Mad Max είναι ακριβώς όπως θα τον περιμένατε: μεγάλος και εμπνευσμένος από αυτόν των ομώνυμων ταινιών. Αισθητικά ίσως σε κάποιους να θυμίσει το Red Faction: Guerrilla όμως το βέβαιο είναι πως θα καταευχαριστηθείτε τις βόλτες σας σε αυτόν. Η Avalanche Studios εξ άλλου έχει αδιαπραγμάτευτη πείρα σε open world τίτλους (βλ. Just Cause), οπότε δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο.

 

Είδαμε στον χάρτη αρκετές διαφορετικές αποστολές, αν και μόλις δύο ήταν διαθέσιμες για το demo μας. Αμφότερες περιελάμβαναν πολύ πιστολίδι και εντυπωσιακά εφέ, καθώς περνούσαμε με το αμάξι μας, το Magnum Opus, μέσα από εχθρικά οχυρά. Το τελευταίο, να πούμε ότι θα έχετε τη δυνατότητα να το τροποποιήσετε κατά βούληση, συλλέγοντας κομμάτια από τα οχήματα των αντιπάλων σας, μετατρέποντάς το σταδιακά σε πραγματικό φονικό όπλο!

gallery_191129_2111_4873540.jpg

Αν υπάρχει κάτι τελευταίο που μας έκανε εντύπωση, είναι σίγουρα τα καλοδουλεμένα “finishers” στις μάχες, απ’ αυτά που θα ευχαριστιέστε να βλέπετε καθώς ξεπαστρεύετε τους εχθρούς σας έναν-έναν. Α, και ο Max θα έχει αυστραλιανή και όχι αμερικάνικη προφορά (είχε γίνει ολόκληρη ιστορία πριν δύο χρόνια, όταν είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το παιχνίδι)!

 

Το ενδιαφέρον στην όλη υπόθεση είναι πως το Mad Max κυκλοφορεί ένα τρίμηνο πριν το Just Cause 3, τον άλλο μεγάλο τίτλο που ετοιμάζει για φέτος η Avalanche (αυτό εκδίδεται από τη Square Enix), με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Το Mad Max κυκλοφορεί σε Xbox One, PS4 και PC στις 4 Σεπτεμβρίου.