Κάλλιο αργά παρά ποτέ, το gaming στα θρυλικά παιχνίδια της id Software έρχεται και σε αναλύσεις 16:9.

Αργότερα φέτος, το Doom και Doom 2 θα γίνουν 27 και 26 χρονών αντίστοιχα. Ωστόσο, η id Software βρήκε ελεύθερο χρόνο, καθώς ήδη εργάζονταν στο Doom Eternal, για να κυκλοφορήσει μία ενημέρωση για τα δύο θρυλικά της παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία. Η ενημέρωση προσθέτει βελτιώσεις σε όλες τις πλατφόρμες όπου τα Doom και Doom 2 είναι διαθέσιμα.

Η πιο σημαντική προσθήκη είναι η δυνατότητα να παίξει κάποιος σε widescreen οθόνη και ανάλυση. Η id Software τροποποίησε τη μηχανή γραφικών του Doom ώστε να υποστηρίζει 16:9 αναλύσεις χωρίς να εμφανίζονται μαύρες μπάρες. Το στούντιο αύξησε επίσης το οπτικό πεδίο, ώστε ο παίχτης να βλέπει περισσότερα στην πλευρά στην οποία κινείται.

doom-ipostiriksi-widescreen-othonon-kai-analiseon.jpg.f4260dc85492cee0984aef0da12f4a01.jpg

Επίσης, θα υπάρχει πλέον επίσημη υποστήριξη για το εργαλείο DeHackEd, το οποίο έχουν οι χρήστες εδώ και αρκετά χρόνια για να προσαρμόζουν ανάλογα τις προτιμήσεις τους το παιχνίδι. Μία ακόμη βελτίωση είναι και η δυνατότητα προσθήκης ενός προαιρετικού crosshair, του κλασσικού σταυρού στη μέση της οθόνης που βλέπουμε σε όλα τα shooter παιχνίδια. Σύμφωνα με την εταιρία, η ενεργοποίηση αυτής της δυνατότητας μπορεί να βοηθήσει ορισμένους παίκτες να αντιμετωπίσουν θέματα ζάλης καθώς παίζουν παιχνίδια. Επίσης, τα Doom και Doom 2 θα αποκτήσουν και επίσημο χρονόμετρο υψηλής ακρίβειας δίπλα από την περιοχή που εμφανίζεται σε μικρογραφία ο χάρτης, χρήσιμο για τους παίχτες που διαγωνίζονται σε speedruns και έχει σημασία ακόμη και το χιλιοστό του δευτερολέπτου.

Όσο αφορά τις εκδόσεις Doom και Doom 2 στο iOS, αυτές θα ενημερωθούν με νέο χειρισμό κατάλληλο για οθόνες αφής, υποστήριξη για controllers αλλά και επιλογή να παίξει κάποιος το παιχνίδι σε 60 ή 120 fps, αν φυσικά το υποστηρίζει και η ίδια η συσκευή. Η υποστήριξη για περισσότερα από 30fps θα είναι διαθέσιμη και στις εκδόσεις για Android και PC.

Το changelog περιλαμβάνει πολλές αλλαγές, με την ενημέρωση να αναμένεται να κρατήσει τους ανθρώπους που συνεχίζουν να παίζουν Doom και Doom 2 για πολλά ακόμη χρόνια. Φυσικά, φέρνοντας την υποστήριξη για 16:9 αναλύσεις, θα κάνει το παιχνίδι πιο ελκυστικό και στις νεότερες ηλικίες, ώστε να βιώσουν από πρώτο χέρι το παιχνίδι που άλλαξε την ιστορία του PC gaming.

  • Like 2
  • Confused 1