Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στις τάξεις της Capcom, μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες στη βιομηχανία του gaming αποχωρεί από την εταιρεία.

Τέλος εποχής στην Capcom καθώς ο Yoshinori Ono, παραγωγός της σειράς Street Fighter από το 1998 αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία. Με μήνυμά του στο Twitter, ο Ono ανακοίνωσε την παραίτησή του, ευχαριστώντας τους φίλους της σειράς και κάνοντας τον απολογισμό του.

Ασχολούμαι με το Street Fighter εδώ και πολύ καιρό, στις καλές, τις κακές και τις αδιάφορες στιγμές. Στην καρδιά μου δεν έχω παρά εκτίμηση για όλους εκείνους τους παίκτες που προσέφεραν την αγάπη και την υποστήριξή τους στη σειρά, ιδίως κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας. […] Μετά από σχεδόν 30 χρόνια στην Capcom, αποχωρώ από την εταιρεία αυτό το καλοκαίρι. Στην πράξη δηλαδή θα παραιτηθώ από τα καθήκοντά μου ως brand manager διαφόρων τίτλων της Capcom, συμπεριλαμβανομένης και της σειράς Street Fighter.

Ο Ono ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως μουσικός παραγωγός στο Saturday Night Slam Masters της Capcom, πριν μεταπηδήσει στα Street Fighter με το Street Fighter Alpha. Στο παλμαρέ του έχει πλήθος τίτλων και franchise (Mega Man, Dino Crisis, Devil May Cry, Onimusha, Resident Evil, Monster Hunter, Dead Rising κ.α.) ενώ κατείχε για πρώτη φορά τη θέση του παραγωγού στο Chaos Legion του 2003.

Τα τελευταία χρόνια ο Ono αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στις καμπάνιες προώθησης των Street Fighter IV και V, δίνοντας μεταξύ άλλων το “παρών” σε εκατοντάδες εκθέσεις και event ανά τον κόσμο. Το 2012 είχε νοσηλευτεί εξ αιτίας υπερκόπωσης, κάτι που είχε αποδώσει στα συνεχή ταξίδια του για την προώθηση των Street Fighter IV και Street Fighter X Tekken.

  • Sad 1