Έχοντας αναπτυχθεί ως φόρος τιμής στη γενιά που μεγάλωσε τη δεκαετία του 80, το Atari Table Pong αναβιώνει ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της εποχής με μάλλον ασυνήθιστο τρόπο.

Στην ουσία, μιλάμε για ένα τραπέζι που προσπαθεί να αναβιώσει την εμπειρία που μπορεί να θυμόσαστε από την εποχή που παίζατε το Pong, ένα από τα πρώτα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί ρετρό ήχους, φώτα που αναβοσβήνουν και παραμένει πιστό, όσο μπορεί, στο στυλ του αυθεντικού παιχνιδιού.

Η ιδέα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, είναι ότι συγκεντρώνετε τους φίλους ή την οικογένεια και αφήνετε το Pong Table να γίνει το επίκεντρο της διασκέδασης. Περίπου, δηλαδή, ό,τι συνέβαινε με το Atari την εποχή που ήμασταν παιδιά.

Όταν ο ιδιοκτήτης του δεν παίζει Pong το τραπέζι παραμένει κλειστό, εμφανίζοντας την ώρα στο ενσωματωμένο LED ρολόι του. Κι επειδή καλή είναι η νοσταλγία αλλά ζούμε πλέον στον 21ο αιώνα, το Pong Table διαθέτει επίσης Bluetooth ηχείο που μπορεί να παίξει την αγαπημένη σας μουσική με ή χωρίς να απενεργοποιεί τους ήχους του παιχνιδιού. Επιπλέον, περιλαμβάνει 4 θύρες USB για να φορτίζετε τα κινητά σας.  

P1160394.jpg.49ff5661fa9897074d0ce5b09d7b1f39.jpg

Πάντως, για να πούμε την αλήθεια, δοκιμάζοντας το παιχνίδι και αφού ξεπεράσαμε  το πρώτο κύμα νοσταλγίας, διαπιστώσαμε πως η όλη υλοποίηση θα μπορούσε να ήταν καλύτερη. Η «μπάλα» του παιχνιδιού και οι 2 «παίκτες» μοιάζουν να είναι φτιαγμένοι από φελιζόλ και μας έκανε να ανησυχούμε για την αντοχή τους στον χρόνο.

Επίσης, η τιμή του, στα 2.799 δολάρια είναι αρκετά τσουχτερή και το κάνει απευθύνεται μόνο σε πολύ φανατικούς νοσταλγούς της εποχής (μάλλον θα χρειαστούν πολλά …insert coin για να το αποκτήσετε). Εάν, ωστόσο, ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε τρία μοντέλα: το κλασικό, που έχει την πιο ρετρό αισθητική και δύο πιο σύγχρονες, μινιμαλιστικές εκδόσεις σε λευκό και μαύρο.

 

  • Like 2