Η αναβίωση του Atari 2600, το Atari VCS, βρίσκεται εδώ και καιρό στην επικαιρότητα χωρίς όμως κάποια συγκεκριμένη πληροφορία γύρω από την ημερομηνία κυκλοφορίας και την τιμή του.

Χωρίς να ξεκαθαρίζει πλήρως την κατάσταση, η Atari δηλώνει ότι οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν στις 30 Μαΐου μέσα από μια εκστρατεία που θα πραγματοποιηθεί στο Indiegogo. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προπαραγγείλουν ειτε τη μαύρη έκδοση της κονσόλας με την ονομασία Onyx είτε τη συλλεκτική έκδοση που θα φέρει το "ψευδό-ξύλο" στην εμπρόσθια όψη του, όπως και η κλασσική παιχνιδοκονσόλα πριν 40 χρόνια. Η παράδοση πάντως στα χέρια όσων προχωρήσουν σε προπαραγγελία θα αργήσει αρκετά αφού αυτή έχει οριστεί κάπου μέσα στις αρχές του 2019.  Σε ότι αφορά την τιμή, η Atari επίσης δε ξεκαθαρίζει τα πράγματα αφού δηλώνει ότι η Onyx έκδοση θα είναι διαθέσιμη «για περιορισμένο χρονικό διάστημα» στα $199. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο πακέτο δε θα περιλαμβάνεται το κλασσικό ή το μοντέρνο χειριστήριο, τα οποία θα υπάρχουν σε άλλα πακέτα για τα οποία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Η Atari επιμένει ότι το VCS δεν είναι μια ρετρό κονσόλα αλλά μια κονσόλα που έχει «εμπνευστεί» από την κλασσική παιχνιδομηχανή. Αυτό σημαίνει ότι δε θα περιορίζεται στο να αναπαράγει συγκεκριμένο αριθμό παλιών παιχνιδιών αλλά και νέα καθώς και να μετατρέπεται σε media player. Στα παιχνίδια που θα έρχονται προεγκατεστημένα, γνωρίζουμε ότι ο αριθμός τους θα ξεπερνά τα 100 και σ' αυτά θα περιλαμβάνονται τα Asteroids, Centipede, Gravitar, Missile Command, και Breakout. Επιπλέον τα πιο μοντέρνα παιχνίδια που θα είναι σε θέση να αναπαράγει το Atari VCS, θα κάνουν χρήση των σύγχρονων δυνατοτήτων της κονσόλας όπως την 4K ανάλυση, το HDR, τα 60 καρέ το δευτερόλεπτο καθώς και την υποστήριξη Bluetooth.

oondcto7oll2hni6zaav.jpg.7efbf297fefac55b892efce4a5ba7922.jpg

TNW

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1