Η Atari σε συνεργασία με ένα μεσίτη ακινήτων θέλει να δώσει gaming πνοή σε ξενοδοχεία τα οποία θα κατασκευαστούν σε 8 πόλεις των ΗΠΑ.

Αν και η Atari δεν έχει την αίγλη που κατείχε τις προηγούμενες δεκαετίες και τελευταία δυσκολεύεται πολύ να βρει το επόμενο προϊόν που θα μπορούσε να κατακτήσει τον gaming κόσμο, ελπίζει να βρει επιτυχία δανείζοντας την αισθητική και το όραμά της στον ξενοδοχειακό χώρο.

Η εταιρία υπέγραψε σύμβαση με έναν κατασκευαστή ακινήτων ο οποίος θα δημιουργήσει οκτώ ξενοδοχεία στις ΗΠΑ. Το πρώτο από αυτά αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του αυτό το έτος στο Φοίνιξ. Οι επόμενες πόλεις θα είναι το Ώστιν, Σικάγο, Ντένβερ, Λας Βέγκας, Σαν Φρανσίσκο, Σαν Χοσέ και Σιάτλ.

Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία αλλά σίγουρα το κάθε ένα από αυτά θα διαθέτει playroom αφιερωμένο στην Atari. Επίσης, θα λειτουργούν και ως ξενοδοχεία για επαγγελματίες gamers και θα είναι εξοπλισμένα με gaming υπολογιστές για να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους. Φυσικά τα ξενοδοχεία θα διαθέτουν πισίνα, γυμναστήριο, εστιατόρια, μπαρ, αρτοποιεία και κινηματογραφικές αίθουσες.

Αν και πρόκειται για συμφωνία στην οποία η Atari δεν θα έχει άμεση σχέση με το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά των ξενοδοχείων, η εταιρία θα λαμβάνει το 5% των συνολικών εσόδων. Η Atari έχει λάβει επίσης μία προκαταβολή ύψους $600.000 για την άδεια χρήσης του brand, ποσό το οποίο ενδεχομένως να αυξηθεί καθώς θα ολοκληρώνεται το project.

blade-atari-1024x494.jpg.65ee2b64e24912ee2036bacfaf52aeb6.jpg

Η στρατηγική απόφαση της Atari δείχνει αρκετά περίεργη αλλά με την τελευταία επιτυχία του brand να είναι στην ταινία Blade Runner 2049, ενδεχομένως να αναζητά νέους δρόμους εσόδων. Η συμφωνία προβλέπει επίσης η Atari να έχει τα δικαιώματα ανάπτυξης παρόμοιων ακινήτων, οπότε αν τα ξενοδοχεία επιτύχουν, σίγουρα θα δούμε περισσότερα στο μέλλον.

Engadget

  • Like 4