Η σειρά παιχνιδιών Divinity: Origin Sin της εταιρείας Larian–που αποτελείται μέχρι σήμερα από δύο παιχνίδια- γνώρισε επιτυχία επειδή συνδύαζε κλασικά στοιχεία από την «χρυσή εποχή» των RPGs στους υπολογιστές με μοντέρνα στοιχεία, οπότε όταν η εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα μία εικόνα με τον λατινικό ή ρωμαϊκό αριθμό «III» δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υπέθεσαν ότι πρόκειται να ανακοινωθεί ο τρίτος τίτλος στην σειρά.

Εξάλλου, θα έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που παρουσιάστηκε το Divinity: Original Sin 2 μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, οπότε η φετινή έκθεση E3 μοιάζει για το τέλειο μέρος για να παρουσιαστεί ένας νέος τίτλος. Όμως από ότι φαίνεται, το «III» ενδέχεται να αφορά σε ένα άλλο παιχνίδι. Ένας χρήστης του Twitter, ο Kunken, ανακάλυψε ότι ανοίγοντας την ιστοσελίδα προέλευσης του teaser αποκαλύπτεται ένα video στην ιστοσελίδα της Larian, που στην συνέχεια μπορεί να «κατέβει» τοπικά. Όταν ο Kunken άνοιξε το video στον επεξεργαστή κειμένου του, ανακάλυψε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που παραπέμπουν στην τρίτη συνέχεια του Baldur’s Gate και στην Wizards of the Coast. Το παιχνίδι Baldur’s Gate και η συνέχεια του Baldur’s Gate 2: Shadows of Amn κυκλοφόρησαν από την Bioware στα τέλη της δεκαετίας του 90 και στις αρχές της χιλιετίας, και αν και έχουν κυκλοφορήσει κάποια spin-offs στην διάρκεια των ετών, ο πυρήνας της σειράς βρίσκεται σε αδράνεια εδώ και δύο περίπου δεκαετίες στην πραγματικότητα.

Μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει κάποια remasters από την Beamdog, που δημιούργησε και το νέο expansion για το πρώτο Baldur’s Gate ωστόσο όλοι οι φίλοι της σειράς ζητούν έναν καινούριο τίτλο. Άραγε υπάρχει περίπτωση η εταιρεία Wizards of the Coast, που έχει τα δικαιώματα, να προσέλαβε την Larian για να αναστήσει το franchise δημιουργώντας ένα ολοκαίνουριο παιχνίδι; Από ότι φαίνεται, θα ξέρουμε σε λίγες μέρες από την έκθεση E3.

SlashGear

  • Like 4