Συνεχίζοντας το πολύ καλό σερί της τα τελευταία χρόνια, η Bethesda μας χάρισε μια άκρως ενδιαφέρουσα και υπερπλήρη παρουσίαση -το λεγόμενο Pre-E3 Show της. Μπορεί όλοι να ήμασταν έτοιμοι να μάθουμε περισσότερα για το Fallout 76, όμως εν τέλει αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν το δίχως άλλο το νέο επεισόδιο της σειράς The Elder Scrolls.

Το The Elder Scrolls VI παρουσιάστηκε λοιπόν και κατά βάση… αυτό ήταν όλο, αφού η Bethesda αρκέστηκε σε ένα απλό teaser –σε ένα σήριαλ που απ’ ό,τι φαίνεται θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα.

Περνώντας στο Fallout 76, το παιχνίδι είναι “πλήρως online” όμως θα παίζεται και χωρίς τη συμμετοχή δεύτερου παίκτη. Παρά τα στοιχεία battle royale του, θα διαθέτει σενάριο και levelling up. Η ιστορία του θα εκτυλίσσεται στη δυτική Βιρτζίνια ενώ ο κόσμος του θα περιλαμβάνει “δεκάδες άλλους παίκτες”. Ο παίκτης θα μπορεί να χτίσει παντού, μόνος ή με παρέα. Ο χάρτης του θα χωρίζεται σε έξι ζώνες, η καθεμία με το δικό της στυλ, κινδύνους και ανταμοιβές. Το Fallout 76 θα βασιστεί σε dedicated servers ενώ θα κυκλοφορήσει στις 14 Νοεμβρίου σε PS4, Xbox One και PC –θα τρέξει και beta.

Παράλληλα ανακοινώθηκε και η Power Armor Edition του που περιλαμβάνει ένα κράνος Power Armor σε φυσικό μέγεθος, χάρτη με φιγούρες, steelbook και τσάντα.

Το Starfield ήταν ένας ακόμα νέος τίτλος που μας παρουσίασε η Bethesda. Ένα sci-fi RPG πρώτου προσώπου επόμενης γενιάς που ναι μεν δείχνει αρκετά ενδιαφέρον, όμως όπως και το έκτο επεισόδιο της σειράς The Elder Scrolls, θα πρέπει να κάνουμε κάμποση υπομονή μέχρι να κυκλοφορήσει. Η λογική λέει ότι δύσκολα θα είναι έτοιμο για την τρέχουσα γενιά κονσολών όμως ποιος ξέρει…

Παράλληλα είχαμε και το πρώτο gameplay trailer για το Rage 2 το οποίο κυκλοφορεί το 2019 σε Xbox One, PS4 και PC. Την ανάπτυξή του έχουν αναλάβει από κοινού Avalanche (Just Cause) και id Software (DOOM) με τη Bethesda να υπόσχεται ακατάπαυστη δράση, πανίσχυρα όπλα και πλήθος διαφορετικών abilities.

Το Wolvenstein ετοιμάζεται να υποδεχθεί έναν τίτλο εικονικής πραγματικότητας. Πρόκειται για το Wolvenstein Cyberpilot το οποίο θα δώσει στους παίκτες τον ρόλο χάκερ που στόχο έχουν την παραβίαση των συστημάτων των Ναζί. Θα κυκλοφορήσει το 2019 σε PS VR και PC headsets (Rift και Vive λογικά).

Δεν τελειώσαμε όμως με τη σειρά διότι είχαμε και το Wolfenstein Youngblood, έναν co-op τίτλο που διαδραματίζεται στο Παρίσι του 1980 με πρωταγωνίστριες τις κόρες του BJ Blazkowicz, 19 χρόνια αφότου ο πατέρας τους ξεκίνησε τη Β’ Αμερικανική Επανάσταση. Αναπτύσσεται από τη Machine Games και θα κυκλοφορήσει το 2019.

Νεότερα είχαμε όμως και για το DOOM. Το reboot της σειράς του 2016 κρίθηκε επιτυχημένο, με την id να ετοιμάζει sequel. Το DOOM Eternal παρουσιάστηκε μέσω ενός teaser για την ώρα, καθώς η Bethesda υποσχέθηκε περισσότερα κατά την QuakeCon του Αυγούστου.

Τέλος, ανακοινώθηκαν το The Elder Scrolls: Blades για iOS και Android (το φθινόπωρο) και η διάθεση νέου DLC για το Prey καθώς επίσης και του Fallout Shelter σε PS4 και Nintendo Switch.

Πολλά και… τίποτα από τη Bethesda λοιπόν με αρκετές ανακοινώσεις, πολύ cinematic, εντυπωσιακά ονόματα αλλά και κάμποσες ανανεώσεις ραντεβού για το μέλλον. Το καλό πράμα αργεί, δε λένε;

  • Like 2
  • Thanks 1