Με τους αγοραστές φυσικής έκδοσης να έχουν περιθώριο μέχρι 21 Δεκεμβρίου να αιτηθούν επιστροφή

Μια ακόμη ανακοίνωση έκανε η CD Projekt RED σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το Cyberpunk 2077, με επίκεντρο τους κατόχους φυσικών εκδόσεων για PlayStation 4 και Xbox One, που εμφανίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα απόδοσης. Συνοπτικά, στη δήλωση ανακοίνωσαν πως δεσμεύονται να επιστρέψουν τα χρήματα, ακόμα και από τη τσέπη τους αν χρειαστεί, σε όσους στείλουν αίτημα μέχρι Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθεί το σχετικό tweet που έγινε την Παρασκευή:
"Μόλις ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε με άτομα που μας έστειλαν email με απόδειξη αγοράς. Τα email στέλνονται σε κύματα, οπότε μην ανησυχείτε αν δεν λάβετε αμέσως απάντηση. Ταυτόχρονα, θέλουμε να γνωρίζετε ότι η πρόθεσή μας είναι για κάθε κάτοχο φυσικού ή ψηφιακού αντίτυπου, για το οποίο υπάρχει απόδειξη αγοράς (και μας στείλετε email στο [email protected] εντός του χρονικού διαστήματος) να λάβει την επιστροφή χρημάτων. Θα το κάνουμε από τη δική μας τσέπη αν είναι απαραίτητο".

Η CDPR αναφέρει ότι οι αγοραστές ψηφιακής έκδοσης θα πρέπει να λάβουν τις επιστροφές χρημάτων από Microsoft και Sony, καθώς και οι δύο εταιρείες έχουν πλέον δημιουργήσει επίσημα προγράμματα επιστροφής χρημάτων για το παιχνίδι.

Αυτή η διευκρίνιση από τη CDPR ακολουθεί τη γενική αναστάτωση που προκάλεσε το στούντιο νωρίτερα την εβδομάδα, όταν ενημέρωσε τους απογοητευμένους αγοραστές να λάβουν επιστροφές χρημάτων μέσω Microsoft, Sony και καταστημάτων λιανικής. Η CDPR εκείνη την περίοδο είπε επίσης ότι θα αποδεχόταν τα αιτήματα επιστροφής χρημάτων, αλλά αργότερα αποκάλυψε ότι δεν είχε καθιερώσει κανένα επίσημο πρόγραμμα επιστροφής χρημάτων με κανέναν από τους συνεργάτες της, σε αντίθεση με τώρα.

Αυτό που είδαμε είναι η Microsoft όντως να επιστρέφει χρήματα στους αγοραστές της ψηφιακής έκδοσης, με τη Sony αρχικά να αρνείται επιστροφές λόγω αυστηρότερης πολιτικής επιστροφής χρημάτων. Η Sony τελικά αφαίρεσε πλήρως το παιχνίδι από το PlayStation Store την Πέμπτη,  με τη Microsoft να επεκτείνει την υπάρχουσα πολιτική επιστροφής χρημάτων στους αγοραστές του Cyberpunk 2077, με κύρια διαφορά ότι το παιχνίδι μπορεί να αγοραστεί ψηφιακά για τις κονσόλες Xbox.

  • Haha 2