Η CD Projekt S.A. είναι η πολυτιμότερη εταιρεία της Πολωνίας σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg.

Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση, και που έχει επηρεάσει τις τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο developer της σειράς παιχνιδιών «The Witcher» είναι τώρα στην Πολωνία η μεγαλύτερη σε χρηματιστηριακή αξία εταιρεία.

Με αξία που αποτιμάται γύρω στα $6,63 δισεκατομμύρια, η CD Projekt S.A. ξεπερνάει σε χρηματιστηριακή αξία την μεγαλύτερη τράπεζα της Πολωνίας, PKO Bank Polski ($6,53 δισεκατομμύρια) κατά περίπου 1,53%.  

Το παραπάνω αντικατοπτρίζει την οικονομία, καθώς σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου αντιμετωπίζει τρομερές πιέσεις, εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης. Όμως δείχνει και την δύναμη που έχει πια η εταιρεία CD Projekt S.A. και το τμήμα της CD Projekt RED στην βιομηχανία των παιχνιδιών.

-1x-1.png.6de6d24aa7cdd08c0077943e644f2285.png

Να θυμίσουμε, ότι πριν από περίπου δώδεκα χρόνια (2008), η Πολωνική εταιρεία λανσάρισε την ψηφιακή υπηρεσία διανομής παιχνιδιών GOG.com.

Toν Σεπτέμβριο του 2020, η CD Projekt RED έχει προγραμματίσει να λανσάρει το Cyberpunk 2077, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα κατά πόσο έχει επηρεαστεί η ανάπτυξη του από την πανδημία του κορωνοϊού και αν θα καθυστερήσει, καθώς το προσωπικό της εταιρείας αναγκάστηκε να δουλέψει από το σπίτι και όχι από τα γραφεία της εταιρείας.      

Tweaktown

  • Like 6