Ένα από τα παιχνίδια της χρυσής εποχής των point-and-click παιχνιδιών adventure και της LucasArts ήταν χωρίς αμφιβολία το Day Of The Tentacle το οποίο κυκλοφόρησε πριν 25 χρόνια (yeap).

Αν και δεν υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο σχέδιο κυκλοφορίας κάποιας επίσημης συνέχειας από την Double Fine, εντούτοις η αγάπη των φίλων του παιχνιδιού ήταν αρκετή ώστε μερικοί από αυτούς να δημιουργήσουν ένα ανεπίσημο sequel. Με την ονομασία Return of the Tentacle, το παιχνίδι διατίθεται εντελώς δωρεάν από σήμερα για Windows, Mac και Linux, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

Οι δημιουργοί του έχουν μείνει πιστοί στο μοναδικό 2D καλλιτεχνικό στυλ για το οποίο ξεχώρισε - μεταξύ άλλων- το αρχικό παιχνίδι, έχοντας δημιουργήσει διάφορες τοποθεσίες σχεδιασμένες στο χέρι ενώ ενδεικτική της λεπτομέρειας που έχει δοθεί, είναι και η δημιουργία πρωτότυπου soundtrack. Το σενάριο πάντως δεν διαφέρει πολύ αφού πάλι σκοπός σας είναι να βρείτε ένα τρόπο να εμποδίσετε το μοβ Tentacle να κατακτήσει τον κόσμο, υποδουλώνοντας όλους τους ανθρώπους. Επιπλέον πολλές τοποθεσίες προέρχονται από το πρώτο παιχνίδι.

Το Return Of The Tentacle αποτελεί ένα προϊόν «αγάπης» από άτομα που ερωτεύτηκαν το Day Of The Tentacle, και σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές δείχνει να καταφέρνει να αναπαράγει τη μαγεία που προσέφερε το αρχικό παιχνίδι. Πιθανότατα μάλιστα να αποτελεί και την αφορμή για περισσότερες συνέχειες με βάση την αναφορά της λέξης "Πρόλογος" που συνοδεύει την ονομασία του παιχνιδιού.

Press Start

  • Like 4
  • Thanks 4