Μία καλή αρχή για την πρώτη ανεξάρτητη προσπάθεια του Hideo Kojima και της Kojima Productions μετά την αποχώρηση από την Konami το 2015.

Οποιαδήποτε κι αν είναι η γνώμη του καθενός για το Death Stranding, το παιχνίδι προφανώς ήταν μια εμπορική επιτυχία. Ο επικεφαλής κυκλοφορίας του παιχνιδιού στην Kojima Productions, Jay Boor, δήλωσε στην ιστοσελίδα GameIndustry σε συνέντευξή του ότι το sci-fi παιχνίδι έχει πουλήσει πέντε εκατομμύρια αντίτυπα σε PS4 και PC.

Οι πωλήσεις είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με αυτές του Metal Gear Solid V, το οποίο πούλησε έξι εκατομμύρια αντίτυπα μόνο τους πρώτους μήνες μετά του ντεμπούτο του, τον Σεπτέμβριο του 2015. Ωστόσο, το Death Stranding ήταν ένα ολοκαίνουριο franchise που στηρίζονταν κυρίως στη φήμη του Kojima και κάποιους γνωστούς ηθοποιούς που εμφανίζονταν στο παιχνίδι ούτως ώστε να προσελκύσει τους gamers. Πέντε εκατομμύρια πωλήσεις δεν είναι καθόλου κακό επίτευγμα, ειδικά όταν άλλοι θρυλικοί προγραμματιστές παιχνιδιών μερικές φορές αγωνίζονταν σκληρά για τα παιχνίδια τους όταν δεν είχαν την υποστήριξη κάποιων από των πιο γνωστών ομάδων ανάπτυξης που είχαν προηγουμένως.

Ο χρόνος ανακοίνωσης των πωλήσεων του Death Stranding δεν είναι τυχαίος. Το στούντιο χρησιμοποιεί αυτούς τους αριθμούς πωλήσεων για να δημιουργήσει τη διαφημιστική καμπάνια για το Death Stranding Director’s Cut που θα κυκλοφορήσει στο PlayStation 5 τον προσεχή Σεπτέμβριο. Ταυτόχρονα, φαίνεται πως η Kojima Productions θα παραμείνει ενεργή, αρκεί η βάση των fans του Kojima να παραμείνει ανέπαφη, δεδομένου ότι ο ίδιος αρέσκεται σε κινηματογραφικές παραγωγές.

  • Like 4