Στην E3 2015 είχαμε ακόμα μία πολυαναμενόμενη επιστροφή: αυτή της Faith. Το Mirror’s Edge μπορεί να μην ήταν από τα εμπορικότερα παιχνίδια που έχει βγάλει η EA, αφού μετά δυσκολίας είχε ξεπεράσει το φράγμα των 2 εκατ. πωλήσεων.

Ωστόσο το κοινό έδειξε να ζητά με θέρμη το sequel του, επιθυμία που όσο περνούσαν τα χρόνια μεγάλωνε. Πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η Faith κάνει για μια ακόμα φορά την εμφάνισή της στο Mirror’s Edge Catalyst, το δεύτερο παιχνίδι της σειράς που όμως λειτουργεί ως prequel του προκατόχου του.



Στο Mirror’s Edge Catalyst λοιπόν, ουσιαστικά εξερευνούμε τη ζωή της Faith, το πώς έφτασε δηλαδή να γίνει αυτή που έγινε –αν έχετε άγνωστες λέξεις, βρείτε και παίξτε το πρώτο Mirror’s Edge, πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο. Η City of Glass βρίσκεται στη διάθεσή μας (το παιχνίδι είναι open world) και η Faith θα την γυρίσει από άκρη σε άκρη, σκαρφαλώνοντας σε τοίχους και σωλήνες, πηδώντας πάνω από χάσματα και αλλάζοντας ταράτσες με την ευλυγισία και την ακρίβεια αιλουροειδούς.

 

Η ηρωίδα μας είναι για ακόμα φορά άσος στο παρκούρ, μόνο που για να τα καταφέρει, το μομέντουμ στις κινήσεις της είναι σημαντικό: θα χρειαστεί να παίξετε για λίγο το παιχνίδι και να συνηθίσετε τον χειρισμό του προκειμένου να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι ο συγχρονισμός μεταξύ των δικών σας κινήσεων και αυτών της Faith. Στα Mirror’s Edge άλλωστε δεν πατάτε απλά κουμπιά…

Οι αποστολές στο παιχνίδι ποικίλουν. Εμείς δοκιμάσαμε τρεις διαφορετικές: μία που προσέφερε ευκαιρία για εξερεύνηση καθώς έπρεπε να ολοκληρώσουμε τη μεταφορά ενός αντικειμένου, μία που περιελάμβανε μπόλικο ξύλο αφού κληθήκαμε να εξουδετερώσουμε συγκεκριμένες ομάδες φρουρών, και μία που είχε ταχύτητα αφού συναγωνιζόμασταν έναν φίλο στο παρκούρ.

 

Και οι τρεις ήταν αρκετά διαφορετικές και διέθεταν αν μη τι άλλο ποικιλία στο gameplay τους. Ενδιάμεσα δε, είχαμε τη δυνατότητα να τριγυρίσουμε στην πόλη, ανακαλύπτοντας διάφορα μυστικά και συλλέγοντας καλούδια που οδηγούσαν σε πάσης λογής unlockables. Όπως μας εξήγησαν μάλιστα οι άνθρωποι της DICE, στο παιχνίδι το παν είναι η ταχύτητα και η κίνηση: όσο η Faith κινείται τότε θα είναι ασφαλής, σε διαφορετική περίπτωση όμως…

gallery_191129_2111_1291361.jpg

Κρίνοντας από τον χάρτη του παιχνιδιού, οι ευκαιρίες για εξερεύνηση που θα προσφέρει αυτό θα είναι αρκετές. Η πόλη έδειχνε μεγάλη και θεωρητικά σε έναν τόσο μεγάλο χάρη θα υπάρχουν και πολλά πράγματα για να κάνει κανείς. Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως ως προς αυτά, θα πρέπει να περιμένουμε να πλησιάσουμε κι άλλο στην ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού. Ένα πρώτο σχόλιο; Το sequel του Mirror’s Edge που περίμεναν όλοι οι φίλοι του και ένα παιχνίδι εξερεύνησης πρώτου προσώπου που σίγουρα θα λατρέψουν οι φαν του είδους.

Το Mirror’s Edge Catalyst κυκλοφορεί σε Xbox One, PS4 και PC στις 23 Φεβρουαρίου του 2016.