Η Square Enix έφερε μαζί της στο Λος Άντζελες το Just Cause 3, sequel του Just Cause 2. Έχοντας «γράψει» αρκετές ώρες στο τελευταίο, περιμέναμε με ανυπομονησία τον διάδοχο του, θέλοντας να δούμε τι καινούριο μπορεί να ‘χουν ετοιμάσει οι φοβεροί τύποι της Avalanche Studios.

Θέλετε απάντηση σε αυτό το παραπάνω; Τίποτα! Το Just Cause 3, τουλάχιστον με βάση αυτά που είδα και βίωσα, μοιάζει σαν μια next gen έκδοση του προκατόχου του, μπολιασμένο μεν με κάποιες νέες ιδέες αλλά επί της ουσίας, μιλάμε για τον ίδιο πυρήνα. Όχι ότι αυτό είναι απαραίτητα κακό αφού αφ’ ενός υπάρχει κόσμος που δεν έχει παίξει το Just Cause 2 και αφ’ ετέρου σε πολλούς άρεσε τόσο που θα έπαιζαν ευχαρίστως μια full HD, βελτιωμένη εκδοχή του. Προσωπικά ένιωσα να απογοητεύομαι βέβαια ελαφρώς αλλά επιφυλάσσομαι μέχρις ότου πέσει στα χέρια μου το ίδιο το παιχνίδι.

 

 

 

O αγαπημένος μας Rico πρωταγωνιστεί και στο τρίτο Just Cause, μόνο που αυτή τη φορά επιστρέφει στο… χωριό του, την ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας του, γνωστή ως Medici (η πατρίδα, όχι η μητέρα). Εκεί ένας κακός δικτάτορας κάνει ό,τι θέλει και με τους κατοίκους ανήμπορους να αντιδράσουν, κάποιος πρέπει να αναλάβει δράση.

 

Ο χάρτης είναι για άλλη μια φορά μεγάλος, με κάθε λογής διαφορετικό περιβάλλον μέσα του και με άπειρες αφορμές και δυνατότητες για καταστροφή: από οχήματα και δορυφόρους, μέχρι δέντρα, γέφυρες, τα πάντα! Τα νέα οχήματα και το μεγαλύτερο οπλοστάσιο είναι μάλλον το λιγότερο αφού ο Rico είναι εξοπλισμένος με μία ειδική στολή νυχτερίδας!

 

Για την ακρίβεια η wing suit του διαθέτει μεμβράνες που του επιτρέπουν να… ίπταται, κάτι που σε συνδυασμό με τον κλασσικό γάντζο του (aka grappling hook) του δίνουν τη δυνατότητα ουσιαστικά να πετά!

 

gallery_191129_2111_60104.jpg

 

Γενικότερα το Just Cause 3 είναι της υπερβολής, όπως άλλωστε και ολόκληρη η σειρά. Ο Rico χρησιμοποιεί ό,τι όχημα υπάρχει στο παιχνίδι, κόβει βόλτες πάνω σε αεροπλάνα που πετούν, μπορεί ακόμα και να κάνει… σερφ στον αέρα επάνω σε έναν πύραυλο που κατευθύνεται προς τον στόχο του!

 

Γενικώς εστιάζει στο να περάσετε εσείς, ο παίκτης, καλά και να διασκεδάσετε και όχι να αποτυπώσει μια ρεαλιστική εμπειρία. Στον τίτλο όπως είπαμε, δουλειά σας θα είναι να καταστρέφετε πράγματα, οτιδήποτε έχει να κάνει με το δικτατορικό καθεστώς που λυμαίνεται τη γη των προγόνων σας. Τα εφέ είναι εντυπωσιακά, ιδιαίτερα οι εκρήξεις που είναι πιο “massive” από ποτέ. Λίγο με το framerate είχαμε ένα θεματάκι (μπορεί οι άνθρωποι των Avalanche και Square να μας έλεγαν ότι το Just Cause 3 έτρεχε στα 60 fps, ωστόσο σε αρκετές περιπτώσεις πέφταμε παρακάτω, πολύ παρακάτω…) αλλά λογικά στην τελική έκδοση του παιχνιδιού το ζήτημα θα έχει επιλυθεί.

 

Το Just Cause 3 κυκλοφορεί την 1η Δεκεμβρίου σε Xbox One, PS4 και PC.