To Uncharted 4: A Thief’s End ήταν μία από τις ελάχιστες ΑΑΑ αποκλειστικότητες του PS4 στην E3 2015 όμως την ίδια στιγμή αποτέλεσε και μία από τις καλύτερες παρουσίες ολόκληρης της έκθεσης, αν όχι την καλύτερη.

Στη συνέντευξη Τύπου της, η Sony έδωσε μια πρώτη γεύση από το παιχνίδι, την ώρα που όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν και την παρουσίασή του, έζησαν ολόκληρη την εμπειρία αφού παρακολούθησαν τη συνέχεια του demo. Πώς ήταν αυτή; Λέξεις όπως εντυπωσιακή, συναρπαστική, εκθαμβωτική, απίθανη, εκπληκτική, ασύλληπτη, ίσως και να μην αρκούν για να περιγράψουν την ποιότητά της.

Το Uncharted 4 είναι πιθανότατα το πιο “κινηματογραφικό” παιχνίδι που έχουμε δει στην ιστορία του gaming. Ναι, αυτό ακριβώς μπορεί να πει κανείς για ολόκληρη τη σειρά, με τη διαφορά ότι στο τέταρτο μέρος της, αυτά που στα προηγούμενα είχαμε συνηθίσει να αποκαλούμε “cinematics”, αποτελούν το κανονικό gameplay. Δεν πρόκειται να βρείτε άλλο παιχνίδι που να σας δίνει την ευκαιρία να παίξετε αυτά που υπό άλλες προϋποθέσεις θα ήταν απλά βίντεο! Χαζεύοντας το demo που έδειξε η Sony στη συνέντευξη Τύπου της θα καταλάβετε τι εννοούμε, κι ας έχετε δει τα μισά –και ούτε- απ’ αυτά που είχε ετοιμάσει για την E3.



Ο Nathan Drake στην τελευταία ( ;) παράσταση της καριέρας του, οδηγεί ένα τζιπ σε μια πλαγιά, προσπαθώντας να ξεφύγει από κάτι μυστήριους τύπους που τον κυνηγούν. Όπως είπαν εδώ οι άνθρωποι της Naughty Dog, δεν υπάρχει προδιαγεγραμμένη “σωστή” διαδρομή. Ο παίκτης πρέπει απλά να φτάσει με κάποιον τρόπο στο τέλος της πλαγιάς ζωντανός. Το πώς θα το κάνει, είναι δικιά του υπόθεση. Αφού καταφέρνει να πιαστεί από ένα φορτηγό, ο Drake σκαρφαλώνει σε αυτό, πηδάει σε ένα άλλο τζιπ κι από ‘κει φτάνει τη μηχανή στην οποία επεμβαίνει ο αδελφός του, όλα αυτά εν μέσω πυροβολισμών, εκρήξεων και με φρενήρη ταχύτητα που θα σας κάνει να απορείτε σχετικά με τον ρόλο που παίζετε εσείς. Κι όμως, τα πάντα είναι στον έλεγχό σας.

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι το κάτι άλλο. Μένει περισσότερο από ένα εξάμηνο μέχρι το λανσάρισμα του Uncharted 4 και στον οπτικό τομέα, το παιχνίδι μοιάζει να είναι τελείως ολοκληρωμένο. Αν και… πασχίσαμε να εντοπίσουμε bug, glitch, artifact, ένα πρόβλημα τέλος πάντων έτσι, για το ονόρε, εν τέλει δεν βρήκαμε το παραμικρό ψεγάδι. Δεν είναι μόνο η λεπτομέρεια σε καθετί φαίνεται στην οθόνη/τηλεόραση όμως, από τη λάσπη και τα λάστιχα των αυτοκινήτων, μέχρι τα παπούτσια του Drake, ούτε τα εφέ που θα ζήλευε κι ο ίδιος ο Μάικλ Μπέι. Είναι η σκηνοθεσία, η φωτογραφία, οι λήψεις που κάνουν το Uncharted 4 να μοιάζει με “interactive” φιλμ και όχι μόνο αυτό, αλλά μπροστά του, οι προκάτοχοί του να φαίνονται και “λίγοι”.

gallery_191129_2111_206483%20(1).jpg

Μιλάμε για την απόλυτη αποκλειστικότητα του 2016 ανεξαρτήτως χρονιάς, ένα παιχνίδι “must have” όχι απλά για τους κατόχους PS4 αλλά για κάθε παίκτη που σέβεται τον εαυτό του. Σε τελική ανάλυση, εύκολα αποτελεί την ιδανική αφορμή για την απόκτηση PS4…

Το Uncharted 4: A Thief’s End κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PS4 το πρώτο τρίμηνο του 2016.