Κατά την διάρκεια του livestream της Nintendo στα πλαίσια της έκθεσης E3, παρουσιάστηκε το Empire of Sin, ένα παιχνίδι που σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή του John Romero στo προσκήνιο (μαζί με τον John Carmack, ίδρυσαν την id Software που δημιούργησε ουσιαστικά και καθιέρωσε το είδος των first person shooters στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών με τίτλους όπως οι Doom, Wolfenstein και Quake).

Το Empire of Sin είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής όπου οι gamers καλούνται να δημιουργήσουν την δική τους αυτοκρατορία οργανωμένου εγκλήματος στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης στο Chicago. Αν και το κίνημα της ποτοαπαγόρευσης είχε ξεκινήσει από τις αρχές του 19ου αιώνα, τελικώς, στις 16 Ιανουαρίου του 1920 τέθηκε σε ισχύ ο νόμος Volstead που απαγόρευε την διακίνηση και την πώληση αλκοολούχων ποτών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Λίγο αφότου, τέθηκε σε ισχύ η νομοθεσία, άρχισε να ανθίζει η μαύρη αγορά, το οργανωμένο έγκλημα άρχισε να κερδίζει πολιτική επιρροή και η διαφθορά στους κόλπους της αστυνομίας έφτασε σε πρωτοφανή επίπεδα.

eos.jpg.7551f8861d9770e38595cb86e42b1b90.jpg

Με υπόβαθρο αυτή την γεμάτη αδίστακτους κακοποιούς και διεφθαρμένους αστυνομικούς και πολιτικούς εποχή, το Empire of Sin δίνει την δυνατότητα στον gamer να γίνει ένα από τα 14 μεγάλα αφεντικά της εποχής (οι αρχικές συνθήκες είναι randomly generated) και με turn-based μάχες να κατακτήσει περιοχές που έχουν υπό την επιρροή τους άλλες συμμορίες αλλά και να «τρέξει» καζίνο, οίκους ανοχής κ.ά.

Πίσω από το ατμοσφαιρικό «noir» παιχνίδι στρατηγικής βρίσκεται ο ίδιος ο John Romero και η γυναίκα του Brenda. Το Empire of Sin αναπτύσσεται από την Romero Games που ιδρύθηκε το 2015 ενώ το publishing έχει αναλάβει η Paradox Interactive. Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2020 για Switch, Xbox One, PlayStation 4, PC και Mac.

  • Like 1