Η έταιρη εταιρία στο χώρο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ, Twin Galaxies, συνεχίζει να μην αναγνωρίζει τα ρεκόρ του Billy.

Η Guinness World Records άλλαξε την απόφασή που είχε πάρει το 2018 να αφαιρέσει από τον Billy Mitchell (πασίγνωστο arcade gamer) τα παγκόσμια ρεκόρ στα Pac-Man και Donkey Kong, όπως αναφέρει το Ars Technica.  Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με τα ρεκόρ Guinness, ο Mitchell είναι και πάλι ο πρώτος που πέτυχε ένα τέλειο σκορ στο Pac-Man (συνολικά 3.333.360 πόντους) και ο πρώτος που έφτασε το 1 εκατομμύριο πόντους στο Donkey Kong.

Ωστόσο, μόνο τα ρεκόρ Guinness αναγνωρίζουν αυτές τις επιτυχίες του Mitchell, αφού η έταιρη εταιρία στο χώρο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ, Twin Galaxies, διατηρεί την απόφασή της να μην τα αναγνωρίζει.

Ο Mitchell σημείωσε τη ρεκόρ επίδοση στο Pac-Man το 1999 ενώ του Donkey Kong το 2005. Όμως αυτά τα ρεκόρ ελέγχθηκαν εξονυχιστικά αφού άνθρωποι εντός της arcade gaming κοινότητας ανακάλυψαν πως ο Mitchell έπαιξε τα παιχνίδια μέσω του λογισμικού εξομοίωσης MAME. Η Twin Galaxies ξεκίνησαν μία έρευνα και παρά το ότι βρήκαν ασαφή αποδεικτικά στοιχεία, αφαίρεσαν από τον Mitchell τα ρεκόρ. Η Guinness ακολούθησε την ίδια τακτική αμέσως μετά. Ο Mitchell μήνυσε τελικά την Twin Galaxies ενώ ταυτόχρονα απείλησε ότι θα μηνύσει και τη Guinness, με την αγωγή στην πρώτη να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Ο Craig Glenday της Guinness World Records, δήλωσε σε βίντεο που κυκλοφόρησε την προηγούμενη Πέμπτη ότι τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία, οι νεότερες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες καθώς και ορισμένες νέες αναλύσεις του παιχνιδιού από ειδικούς του χώρου, συντέλεσαν στην ανατροπή της πρώτης απόφασης.

Τελική διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε τον αποκλεισμό.

Ο Mitchell ανέφερε στο Ars Technica ότι η απόφαση της Guinness του ήταν γνωστή από τον προηγούμενο Δεκέμβριο αλλά η ανακοίνωση καθυστέρησε επειδή οι δύο πλευρές είχαν συνάψει μία νομική συμφωνία, στην οποία όμως δεν μπορούσε να αναφερθεί. Ο ιδρυτής της Twin Galaxies, Walter Day, εμφανίστηκε επίσης στο βίντεο, λέγοντας ότι ήταν πολύ χαρούμενος που είδε αυτό να συμβαίνει. Ο τρέχων ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος, Jace Hall, αρνήθηκε οποιοδήποτε σχολιασμό των εξελίξεων.