Το Fortnite, αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή battle royale παιχνίδια, και σύντομα αναμένεται να καλωσορίσει νέους gamers που θα προέρχονται από την iOS πλατφόρμα, εκτός από τις εκδόσεις για PC, Mac, PlayStation και Xbox στις οποίες είναι ήδη διαθέσιμο.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, οι κάτοχοι iOS συσκευών, θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας μια φόρμα στο fortnite.com, με την Epic να αναφέρει ότι θα προσθέτει στο παιχνίδι σταδιακά παίκτες «τους επόμενους μήνες», κάτι που δείχνει κατά πάσα πιθανότητα ότι θα υπάρξει μια μεγάλη δοκιμαστική περίοδος. Όσο για τις προσδοκίες σε σύγκριση με τις εκδόσεις για υπολογιστές, η Epic Games αναφέρει ότι το Fortnite για iOS θα διαθέτει «το ίδιο gameplay, τον ίδιο χάρτη, το ίδιο περιεχόμενο και τις ίδιες εβδομαδιαίες ενημερώσεις».

Ίσως πιο ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι η έκδοση του παιχνιδιού για iOS, θα υποστηρίζει cross play με αυτή του PlayStation 4 και του PC, επιτρέποντας σε όλους όσους ασχολούνται με το παιχνίδι σ' αυτές τις πλατφόρμες, να αναμετρηθούν μεταξύ τους, αν και τα πράγματα θα είναι σίγουρα πολύ δύσκολα για όσους προέρχονται από mobile συσκευή εξαιτίας του χειρισμού που βασίζεται σε οθόνες αφής.

Από την ανακοίνωση της εταιρείας, λείπει περιέργως το Xbox, με τη Microsoft να δηλώνει στην ιστοσελίδα Verge ότι εργάζεται με την Epic Games για να ενεργοποιήσει μελλοντικά το cross play και στο Xbox One. Το σενάριο όμως οι κάτοχοι PlayStation να τεθούν αντιμέτωποι με αυτούς του Xbox, δεν θα αποτελέσει πραγματικότητα και σ' αυτό το παιχνίδι. Σύμφωνα με την Epic Games, το Fortnite θα κάνει την εμφάνισή του και στο Android «τους επόμενους μήνες».

Techcrunch

  • Like 1