Χάρη στην Telltale Games, το πρώτο παιχνίδι που βασίζεται στην πασίγνωστη, πλέον, epic fantasy τηλεοπτική σειρά Game of Thrones θα γίνει πραγματικότητα.

H εταιρεία προχώρησε σε στενή συνεργασία με τον Ty Corey Franck, τον προσωπικό βοηθό του συγγραφέα George R. R. Martin, δημιουργό και εμπνευστή των βιβλίων A Song of Ice and Fire για την αξιοποίηση έγκυρου υλικού ως προς την ανάπτυξη της ιστορίας και των χαρακτήρων.

 

Στο παιχνίδι και χάρη στην συνεργασία με το HBO, θα δούμε αρκετούς γνωστούς χαρακτήρες από την τηλεοπτική σειρά, όπως τους Cercei Lannister, Tyrion Lannister και Ramsey Snow, στους οποίους θα αποδοθούν και οι πραγματικές φωνές από τους αντίστοιχους ηθοποιούς. Δεν θα είναι όμως και τα κύρια πρόσωπα του παιχνιδιού.

 

Η ιστορία εξελίσσεται σε διαφορετικό μέρος από αυτό που είχαμε γνωρίσει έως τώρα στην τηλεοπτική σειρά, με κεντρικό "πρωταγωνιστή" τον Οίκο Forrester, αλλά όχι και σε διαφορετικό χρόνο, αφού τα γεγονότα λάμβανουν χώρα στο Westeros από την 3η έως την επερχόμενη 5η τηλεοπτική σεζόν (με το κείμενο να προέρχεται από το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο, A Dance with Dragons).

 

Η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού -πρόκειται για ένα point and click adventure που θα κυκλοφορήσει σε έξι επεισόδια- δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν, αλλά το πιο πιθανό είναι να το "δούμε στα ράφια των καταστημάτων" έως το τέλος του έτους για PS3, PS4, Xbox One, Xbox 360 και PC (Windows και Mac).