Η Amazon επιχειρεί για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει ένα παιχνίδι MMO για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με την Embracer Group για ένα νέο MMO ανοιχτού κόσμου που θα λαμβάνει χώρα σε "έναν μόνιμο κόσμο που διαδραματίζεται στη Μέση Γη". Η Embracer είναι η εταιρεία μέσων ενημέρωσης που κατέχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και το Χόμπιτ. Την ανάπτυξη θα αναλάβει το στούντιο Orange County της Amazon, η ίδια ομάδα που βρίσκεται πίσω από ένα άλλο MMO, το New World, το οποίο ξεκίνησε το 2021. Το παιχνίδι περιγράφεται ως "σε πρώιμο στάδιο παραγωγής", χωρίς λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας ενώ σύμφωνα με την Amazon θα κυκλοφορήσει σε PC και κονσόλες.

Αυτή θα είναι η δεύτερη προσπάθεια της εταιρείας για ένα MMO του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Το πρώτο είχε ανακοινωθεί το 2019 και ακυρώθηκε δύο χρόνια αργότερα. Και ενώ η Amazon βρίσκεται πίσω από την πολύ ακριβή τηλεοπτική σειρά “Lord of the Rings The Rings of Power” στο Prime Video, η εταιρεία δηλώνει ότι αυτή "δεν σχετίζεται με το επερχόμενο MMO παιχνίδι που αναπτύσσεται με την Amazon Games".

Η είδηση έρχεται καθώς η Amazon συνεχίζει να κάνει ολοένα και πιο αισθητή την παρουσία της στα βιντεοπαιχνίδια, ιδίως όσον αφορά την έκδοση παιχνιδιών. Εκτός από την ανάπτυξη του New World, η εταιρεία έχει επίσης κυκλοφορήσει τον τίτλο Lost Ark της Smilegate (σε στυλ Diablo) ενώ συνεργάζεται με την Bandai Namco για τον επερχόμενο online κόσμο του Blue Protocol. Εν τω μεταξύ, πέρυσι, η Amazon ανακοίνωσε συμφωνία με την Crystal Dynamics για την έκδοση του επόμενου παιχνιδιού Tomb Raider. Όπως και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών έτσι και το Tomb Raider είναι άλλη μία από τις πολλές ιδιοκτησίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Embracer.

Το νέο LOTR παιχνίδι έρχεται να προστεθεί σε μια αρκετά πολυάσχολη εποχή για το gaming στη Μέση Γη. Η EA μόλις κυκλοφόρησε τον τίτλο για κινητά “Heroes of Middle-earth”, ενώ φέτος αναμένεται να κυκλοφορήσει και το παιχνίδι περιπέτειας δράσης Gollum. Η Weta Workshop, η εταιρεία ειδικών εφέ πίσω από τις ταινίες Lord of the Rings, ετοιμάζει επίσης ένα παιχνίδι που διαδραματίζεται στο φανταστικό σύμπαν του Tolkien. Εν τω μεταξύ, το αρχικό MMO της Μέσης Γης, το The Lord of the Rings Online, εξακολουθεί να συγκεντρώνει χιλιάδες χρήστες καθημερινά.


 

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 3