Λόγω της ολοένα και μεγαλύτερης εξάπλωσης του κορωνοϊού, η μεγάλη έκθεση E3 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος.

Η ανακοίνωση για την ακύρωση της E3 2020 σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Ars Technica θα γίνει σήμερα στις 6.30 το απόγευμα. Η διοργανώτρια αρχή της εκδήλωσης, «ESA», απέστειλε εχθές μία επιστολή στα μέλη της Entertainment Software Association στις Ηνωμένες Πολιτείες, που υποδεικνύει ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην πραγματοποίηση ενός online event κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Ο εκδότης Devolver Digital, μία από τις ελάχιστες εταιρείες που είχαν δεσμευτεί για την παρουσία του στην έκθεση E3 2020 προέτρεψε όλους εχθές να ακυρώσουν τις κρατήσεις που έχουν κάνει για πτήσεις ή για ξενοδοχεία.

Η πραγματοποίηση της έκθεσης E3 2020 ήταν ήδη αμφίβολη αφού πολλοί εκδότες, media και εταιρείες δεν έδειξαν ενδιαφέρον να υποστηρίξουν και να συμμετάσχουν στην φετινή έκθεση. Η Sony είχε αποφασίσει να μην συμμετέχει, ο γνωστός συνεργάτης Geoff Keighley ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την «ESA»  ενώ την περασμένη εβδομάδα ο συνεργάτης της διοργανώτριας αρχής στους τομείς του retail και της παραγωγής, im8bit ανακοίνωσε ότι αποσύρεται.

Η ακύρωση της έκθεσης E3, που είχε προγραμματιστεί για τις 9 με 11 Ιουνίου του 2020, έρχεται μετά τις ακυρώσεις ή αναβολές πολλών συνεδρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ήταν οι MWC, GDC, EVE Fanfest, Taipei Game Show κ.ά.

VG247

  • Sad 2