Αγνώστων λοιπών στοιχείων το πρότζεκτ των δύο εταιρειών αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ότι τα προϊόντα που θα προκύψουν θα είναι οικονομικά “προσιτά”.

IKEA και ASUS ανακοίνωσαν μία μάλλον αναπάντεχη συνεργασία. Τα γνωστά σουηδικά καταστήματα επίπλων και ειδών σπιτιού πρόκειται να συνεργαστούν με το gaming τμήμα της ASUS (τη λεγόμενη Republic of Gamers ή εν συντομία ROG) με στόχο τη δημιουργία “οικονομικά προσιτών gaming αξεσουάρ επίπλων”. Μολονότι δε δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα αυτά καθ’ αυτά, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 30.

Η ανάπτυξη και ο σχεδιασμός των προϊόντων θα γίνουν από τη σχετική ομάδα της IKEA στη Σανγκάη με τους ανθρώπους των δύο εταιρειών να συμβουλεύονται μάλιστα επαγγελματίες παίκτες και “λάτρεις του gaming”. Σε ανακοίνωσή της με αφορμή το γεγονός, η IKEA τόνισε:

Μέσω της συνεργασίας μας με τη ROG, στην ΙΚΕΑ επιδιώκουμε να συνδυάσουμε τις γνώσεις μας επάνω στην επίπλωση σπιτιού με το know-how της ROG στη δημιουργία μοναδικών εμπειριών gaming.

Η νέα σειρά θα κάνει πρεμιέρα στην κινεζική αγορά τον Φεβρουάριο του 2021 ενώ θα κυκλοφορήσει στον υπόλοιπο κόσμο αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ενημέρωση 24/9 14:45 - Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, η νέα σειρά θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, καθώς και online μέσα από την ιστοσελίδα του IKEA από τον Οκτώβριο 2021