Δριμύ “κατηγορώ” από τη Microsoft με αφορμή την πολιτική της Apple σε ό,τι αφορά την έγκριση εφαρμογών στο App Store.

Πριν λίγες μέρες ο Tim Cook δήλωνε κατηγορηματικά ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου ότι η Apple καλωσορίζει τρίτες εταιρείες χωρίς να θέτει εμπόδια και περιορισμούς σε ό,τι αφορά την έγκριση των εφαρμογών τους στο App Store. Μία βδομάδα και κάτι αργότερα, η Microsoft με επίσημη ανακοίνωσή της καταφέρεται κατά της Apple, τονίζοντας ότι μπλοκάρει στην ουσία όλες τις εφαρμογές cloud gaming από το App Store.

Η δοκιμαστική περίοδος του Project xCloud preview app στο iOS ολοκληρώθηκε. Δυστυχώς δεν υπάρχει πλάνο για την εκπλήρωση του οράματός μας σε ό,τι αφορά το cloud gaming και το Xbox Game Pass Ultimate μέσω του Apple App Store στο iOS. Η Apple επιμένει να παραμένει η μοναδική πλατφόρμα γενικής χρήσης που αρνείται στους καταναλωτές την εμπειρία του cloud gaming και συνδρομητικές υπηρεσίες όπως το Xbox Game Pass. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα gaming app διαφορετικά, έχοντας πιο χαλαρούς κανόνες για όλα τα υπόλοιπα, ακόμα κι αν αυτά περιλαμβάνουν διαδραστικό περιεχόμενο. Όλα τα παιχνίδια του καταλόγου του Xbox Game Pass έχουν αξιολογηθεί όσον αφορά το περιεχόμενό τους από ανεξάρτητες επιτροπές όπως το ESRB και τα αντίστοιχα κατά τόπους σώματα. Οφείλουμε να βρούμε τον τρόπο να φέρουμε το cloud gaming και το Xbox Game Pass Ultimate στο iOS. Πιστεύουμε ότι ο καταναλωτής θα πρέπει να βρίσκεται στην καρδιά της εμπειρίας του gaming. Οι ίδιοι οι παίκτες μας λένε ότι θέλουν να παίζουν, να είναι συνδεδεμένοι και να μοιράζονται αυτό που θέλουν οπουδήποτε, απ’ όπου κι αν βρίσκονται. Συμφωνούμε.

Θυμίζουμε ότι η Apple επί του παρόντος δεν επιτρέπει σε υπηρεσίες όπως το xCloud της Microsoft, το Google Stadia και το GeForce Now, να κυκλοφορήσουν στο App Store με το αιτιολογικό πως δεν είναι σε θέση να ελέγξει τα παιχνίδια που προσφέρονται μέσω αυτών.

  • Like 9