Η διάθεση του επερχόμενου τίτλου της Mojang, Minecraft Dungeons, θα καθυστερήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πρόσφατα πάντως, και χάρη σε ένα νέο βίντεο με gameplay από την έκδοση beta του παιχνιδιού, διάρκειας 45 λεπτών, που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα Windows Central μπορούμε να ξέρουμε τι να περιμένουμε.

Στο βίντεο μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα για τα γραφικά, τις τοποθεσίες, το περιβάλλον χρήσης, το στυλ παιχνιδιού, τους εχθρούς και πολλά άλλα. Το Minecraft Dungeons είναι ένα dungeon crawler παιχνίδι, που συνδυάζει τα γραφικά και το γνωστό στυλ παιχνιδιού του Minecraft με στοιχεία action-adventure.

Οι gamers ξεκινούν το παιχνίδι με ένα απλό σπαθί και ένα τόξο, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν για να εξολοθρεύσουν τους creepers και skeletons που θα βρεθούν στον δρόμο τους ενώ υπάρχουν διάφορα σεντούκια με όπλα ή gems κ.ά. Φυσικά, οι δυνατότητες των όπλων μπορούν να αυξηθούν ενώ στις διάφορες αποστολές οι παίκτες καλούνται να αντιμετωπίσουν bosses κ.ά.

Η εταιρεία επίσης έκανε γνωστό ότι μελετάει το χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι η διάθεση του δεν θα γίνει τον Απρίλιο όπως είχε προγραμματιστεί. Το παιχνίδι παραμένει σε κατάσταση «closed beta» ωστόσο σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες μέσω της ιστοσελίδας του παιχνιδιού.

SlashGear