Οι φίλοι του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας Dune του Frank Herbert (και των πέντε ακόμα μυθιστορημάτων που ακολούθησαν), εκείνοι που λάτρεψαν την ομώνυμη ταινία του David Lynch ή εκείνοι που έπαιξαν το παιχνίδι στρατηγικής και περιπέτειας των Cryo και Virgin Games μία δεκαετία περίπου μετά τη ταινία, θα χαρούν ιδιαίτερα με όσα ετοιμάζονται γύρω από το σύμπαν του Dune.

Πέρα από το remake του Dune που θα κάνει πρεμιέρα το 2020 και έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης των Blade Runner 2049 και Arrival, Denis Villeneuve, ετοιμάζεται και μία ολοκαίνουρια σειρά παιχνιδιών. Σύμφωνα με άρθρο του TechRadar, η Legendary Studios –η οποία κατέχει τα δικαιώματα του φιλμ- υπέγραψε μία εξαετή συμφωνία με την Funcom, την εταιρεία πίσω από το Conan Exiles για την ανάπτυξη τουλάχιστον τριών παιχνιδιών «Dune», για PC και κονσόλες.

Οι δύο εταιρείες δεν ανέφεραν περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία τους, ωστόσο φημολογείται ότι έχει ξεκινήσει η παραγωγή ενός open-world multiplayer παιχνιδιού. Να είχε γίνει μόνο και αυτή η ταινία του Alejandro Jodorowsky… 

Engadget

 

 

 

  • Like 9