Το πρώτο πραγματικό sequel για το καλύτερο παιχνίδι του XBOX επιτέλους είναι εδώ. Το NG2 κάνει την είσοδο του στην next gen εποχή μέσω του xbox360 και είναι σίγουρα “bigger better and more badass” (συγνώμη CliffyΒ) από τον προκάτοχο του.

 

Το σενάριο του NG2 είναι ο ορισμός του κλισέ. Παίρνεις τον ρόλο του ninja Ryu Hayabusa με σκοπό να αποτρέψεις την ανθρωπότητα από εξαφάνιση. Ουσιαστικά βέβαια ο μόνος ρόλος ύπαρξής του είναι για να δικαιολογήσει την μετάβαση του Ryu από τοποθεσία σε τοποθεσία (από το Τόκιο ως την Νέα Υόρκη αλλά και τον κάτω κόσμο) σφάζοντας παράλληλα ότι κινείται στην οθόνη.

Μπορεί το NG1 να ήταν ο καλύτερος action τίτλος του XBOX αλλά λόγω της αυξημένης δυσκολίας του λίγοι το τερμάτισαν. Για αυτό τον λόγο υπάρχει αυτή την φορά το Path of Acolyte. Ένα επίπεδο δυσκολίας δηλαδή στο οποίο μπορείς να δεις το finale του NG2 χωρίς στην πορεία να έχεις σπάσεις 2 χειριστήρια και μια οθόνη. Για τους βετεράνους βέβαια του 1ου υπάρχει πάντα και το Path of Warrior.

Το μεγάλο ατού του NG ήταν και είναι το σύστημα μάχης του. Ένα σύστημα το οποίο απαιτεί επιδεξιότητα (ξεχάστε το button mashing ιδίως στο Path of Warrior), άψογο χειρισμό μια μεγάλης γκάμας όπλων, χρήση του block και που έγινε ακόμη καλύτερο με την χρήση των Obliteration techniques και όχι μόνο.

 

Μια σημαντική αλλαγή από το 1 είναι πως μπορείς να διαμελίσεις τους αντιπάλους σου. Χέρια, πόδια, κεφάλια μπορούν να κοπούν. Αυτό δεν σημαίνει πως οι αντίπαλοι σου είναι τελειωμένοι βέβαια. Όταν χάσουν κάποιο μέλος τους (εκτός από το κεφάλι φυσικά :P) γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνοι, οπότε άμεσα πρέπει να τους αποτελειώσετε χρησιμοποιώντας τις Τεχνικές Εξόντωσης (εντυπωσιακή fatality κίνηση σε στυλ Mortal Kombat και διαφορετική για κάθε όπλο).

 

Μια ακόμη αλλαγή προς το καλύτερο είναι το νέο σύστημα αυτόματης ανάκτησης ενέργειας, όπου οι μη μόνιμες ζημιές αποκαθίστανται στο τέλος της μάχης (ως ένα βαθμό) αλλά και στα σημεία που κάνετε save (ολοκληρωτικά) .

 

 

Όπως κάθε τυπικό hack and slash game που σέβεται τον εαυτό του έτσι και εδώ έχετε στην διάθεση σας αρκετά όπλα. 9 melee και 5 ranged για την ακρίβεια τα οποία μέσα από το μαγαζάκι του Murasame μπορείτε να τα αναβαθμίσετε, (ξεκλειδώνοντας εντυπωσιακά combos) χρησιμοποιώντας το essence που πέφτει από τους σκοτωμένους αντιπάλους σας. Αντίπαλοι οι οποίοι είναι πολλοί και με μεγάλη ποικιλία. Λυκάνθρωποι, νίντζα πολεμιστές, σκύλοι, νυχτερίδες, ρομπότ, σκορπιοί, πιράνχας κτλ είναι στο καθημερινό μενού. Επίσης πολύ βασικό είναι ότι δεν υπάρχει backtracking (DMC4 ακούς?). 14 chapters σε 14 διαφορετικές εντυπωσιακές τοποθεσίες.

Τώρα το βασικό πρόβλημα που θα διαβάσετε στα περισσότερα ξένα reviews είναι η κάμερα. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα μαζί της. Το παιχνίδι σου δίνει όχι μόνο την δυνατότητα μέσω του right trigger να κεντράρεις πίσω από τον Ruy (πολύ βασικό και θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε συχνά) αλλά και με το right analog να διορθώνετε την οπτική γωνία της. Μόλις συνειδητοποιήσετε πως μαζί με τον Ruy πρέπει να παίζεται και με την κάμερα, τα πράγματα θα γίνουν απλά.

 

Στον οπτικό τομέα τώρα το NG2 δεν θα κερδίσει σίγουρα κάποιο βραβείο. Είναι φανερό πως χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση της μηχανής γραφικών του 1ου. Όχι πως είναι άσχημο αλλά σίγουρα θα περιμέναμε κάτι καλύτερο από την εταιρεία που έθεσε πολύ υψηλά τα graphics standards στο πρώτο ΧΒΟΧ. Από την άλλη βέβαια το animation είναι εντυπωσιακό και οι κινήσεις του Ruy με τα διάφορα όπλα που έχει στην κατοχή του απλά δεν έχουν αντίπαλο. Το framerate στο Acolyte είναι άψογο (60fps) σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού (εκτός από τα σκαλοπάτια στο chapter 10). Στα επόμενα επίπεδα δυσκολίας επειδή το παιχνίδι πετάει στην οθόνη ακόμη περισσότερους αντιπάλους σίγουρα σε κάποια σημεία θα συναντήσετε frame drops. Όχι game braking και ούτε συχνό αλλά σίγουρο ενοχλητικό όταν εμφανίζεται. Τα sound effects και το soundtrack είναι εξαιρετικά αν και το voice acting είναι λες και έχει βγει από Β-movie. Επίσης αρνητικό είναι το γεγονός ότι όταν τελειώσεις το παιχνίδι δεν σου δίνεται η δυνατότητα να επαναλάβεις κάποια συγκεκριμένη πίστα, αλλά αντίθετα θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή πάλι.

 

Αν είστε fans των action games το NG2 είναι must buy τίτλος. Εξαιρετικό gameplay, φρενήρης δράση, εντυπωσιακό animation συνθέτουν αυτή την στιγμή τον καλύτερο action τίτλο στο 360. Bigger better and more badass indeed.

 

 

[vm]1091332[/vm]