Η UEFA (Union of European Football Association) ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες ότι η Konami τερματίζει την 10ετή συνεργασία της με τον οργανισμό.

Όπως είναι γνωστό, το επιτυχημένο franchise Pro Evolution Soccer αποτελεί δημιούργημα της Ιαπωνικής εταιρείας. Η επίσημη ανακοίνωση για τη λήξη της συνεργασίας που ολοκληρώνεται με τον φετινό τελικό του Champions League στο Κίεβο, στην Ουκρανία, σηματοδοτεί και την επίσημη “αποχώρηση” της διοργάνωσης UEFA Champions League από τα μελλοντικά παιχνίδια Pro Evolution Soccer.

Τα δικαιώματα της εξαιρετικά δημοφιλούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης της UEFA –αλλά και τη διοργάνωσης Europa League- αποτελούσαν σημαντικό πλεονέκτημα του PES έναντι του FIFA της EA και ήταν μέρος της γνωστής σειράς παιχνιδιών από το 2008.

Η Konami έχει μειώσει τους πόρους που επενδύει στην ανάπτυξη τίτλων παιχνιδιών για κονσόλες και υπολογιστές μετά και τη κυκλοφορία του Metal Gear Solid V: The Phantom Pain το 2015, ωστόσο το Pro Evolution Soccer φαινόταν πως θα είναι ένα από τα λίγα franchises που θα είχαν μέλλον. Τώρα, δεν είναι ξεκάθαρο τι θα απογίνει η σειρά χωρίς τα δικαιώματα της UEFA. 

“Τα δικαιώματα για το UEFA Champion's League μας έδωσαν μία πλατφόρμα για να δημιουργήσουμε μοναδικές εμπειρίες και να προσφέρουμε στους φίλους του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διοργάνωση από πρώτο χέρι” δήλωσε ο Jonas Lygaard, Senior Director of brand and business development της Konami και συμπλήρωσε: “Φέτος, παρόλα αυτά, θα στρέψουμε τη προσοχή μας σε άλλους τομείς. Θα συνεχίζουμε να αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους συνεργασίας της UEFA και της Konami, καθώς η σχέση μας παραμένει δυνατή”.

Venture Beat

  • Sad 1