Στα δικαστήρια θα επιλύσουν από ότι φαίνεται τις διαφορές τους οι εταιρείες Epic Games και PUBG Corporation (πρόκειται για τον developer πίσω από το επιτυχημένο  Player Unknown’s BattleGrounds) αφού η τελευταία κατηγορεί την πρώτη για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και αντιγραφή στο online multiplayer game της “Fortnite”.

Το PUBG όπως είναι γνωστό κυριάρχησε στο χώρο του PC gaming το περασμένο έτος, και οι developers με έδρα τη Ν. Κορέα έβαλαν πολλά εκατομμύρια από έσοδα στα ταμεία τους, έχοντας πουλήσει σχεδόν 45 εκατομμύρια “αντίτυπα” του παιχνιδιού. Όταν κυκλοφόρησε από την Epic Games το παιχνίδι Fortnite, το 2017, δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο το PUBG αφού διέθετε μόνο ένα tower-defence mode με την ονομασία “Save The World”.

Η τύχη του παιχνιδιού ωστόσο άλλαξε σχεδόν άμεσα μόλις η Epic Games διέθεσε το νέο mode “Battle Royale”, το οποίο είναι open-world free-for-all (FFA). Στην αγωγή της, η PUBG Corporation ισχυρίζεται ότι το mode Battle Royal του Fortnite αντιγράφει τοσο το gameplay του PUBG (Player Unknown’s BattleGrounds), όσο και άλλες λεπτομέρειες από το παιχνίδι, όπως όταν οι παίκτες πέφτουν σε περιοχές με άδεια χέρια για να ψάξουν να βρουν όπλα και αντικείμενα που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν αλλά και να κυνηγήσουν αντίπαλους παίκτες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι το περιβάλλον χρήσης (UI) του παιχνιδιού Fortnite της Epic Games δανείζεται πολλά στοιχεία από εκείνο του PUBG. Αυτό που έχει ενδιαφέρουν είναι ότι το PUBG είναι εμπνευσμένο από το γνωστό Ιαπωνικό φιλμ “Batoru Rowaiaru” που σημαίνει “Battle Royal” και σε αυτό, μεταξύ άλλων, θα στηριχτεί και η υπεράσπιση.

TechPowerUp