Στο Sega Fes 2019 event, η Sega επιβεβαίωσε ότι η retro έκδοση του Mega Drive (Genesis στην Β. Αμερική), το οποίο θα περιλαμβάνει 40 προεγκατεστημένα παιχνίδια,  θα κυκλοφορήσει τελικά στις 19 Σεπτεμβρίου.

Η έκδοση η οποία προορίζεται για την ιαπωνική αγορά θα περιλαμβάνει προεγκατεστημένα τα: Castlevania Bloodlines, Comix Zone, Gunstar Heroes, Madou Monogatari Ichi, Powerball, Puyo Puyo 2, Rent-a-Hero, Shining Force, Sonic 2, και Space Harrier II, ενώ το αντίστοιχο αμερικανικό "Genesis" θα κυκλοφορήσει με τα: Altered Beast, Castlevania: Bloodlines, Comix Zone, Dr. Robotnik’s Mean Bean Machine, Ecco the Dolphin, Gunstar Heroes, Shining Force, Sonic The Hedgehog, Space Harrier II, και ToeJam & Earl. Σύμφωνα με την Sega, επιπρόσθετα παιχνίδια αναμένεται να ανακοινωθούν μελλοντικά.

Διαφοροποιήσεις μεταξύ των υπάρχουν και στα χειριστήρια, όπου στην Ιαπωνία το Mega Drive θα κυκλοφορήσει με ένα χειριστήριο 6 κουμπιών για ¥6,980 ($60), η και με δεύτερο χειριστήριο για ¥8,980 yen ($80). Το αμερικανικό Genesis θα περιλαμβάνει δύο χειριστήρια 3 κουμπιών out of the box, με τιμή $79.99. Οι προπαραγγελίες αναμένεται να ανοίξουν σύντομα. Ύστερα από την Nintendo με τα NES και SNES Classic, και την Sony με το PlayStation Classic, έτσι και η Sega μπαίνει στον "χορό" της αγοράς των retro κονσολών, η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση τα τελευταία χρόνια.

H Sega ανακοίνωσε αρχικά το Mega Drive Mini ένα χρόνο πριν, με ημερομηνία κυκλοφορίας που θα συνέπιπτε με την 30η επέτειο της κονσόλας, αλλά στα τέλη του 2018 αναγκάστηκε να αναβάλλει την κυκλοφορία του, εξαιτίας ζητημάτων αξιοπιστίας των προηγούμενων Sega-licensed retro κονσολών της αμερικανικής εταιρίας AtGames. Έτσι η Sega, ανέθεσε εκ νέου την ανάπτυξη της κονσόλας στην ιαπωνική M2, με καταληκτική ημερομηνία κυκλοφορίας τις 19 Σεπτεμβρίου. Προς το παρόν, παραμένει άγνωστο το πότε θα κυκλοφορήσει η κονσόλα-μινιατούρα (λογικά, ως Mega Drive) στην Ευρώπη.

Ενημέρωση (8/4/2019): Το Sega Mega Drive Mini θα κάνει την εμφάνιση του και στην Ευρώπη την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου.

  • Like 1