Η μόδα των ρετρό παιχνιδοκονσολών συνεχίζεται, και από αυτή δε θα μπορούσε να λείπει η Sega, με την εταιρεία να ανακοινώνει πριν λίγες ώρες στην Ιαπωνία, το πλάνο της να επανακυκλοφορήσει το κλασσικό Mega Drive σε μια μίνι έκδοση.

Το Mega Drive το γνωρίσαμε στην Ευρώπη το 1990, δύο χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία στην Ιαπωνία με την ονομασία Genesis, και αποτέλεσε τεράστια επιτυχία για την εποχή με πωλήσεις άνω των 30 εκατομμυρίων και παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία. Μερικά από αυτά ήταν φυσικά το Sonic the Hedgehog, το Aladdin, Street Fighter II: Champion Edition, το Altered Beasst κ.α. 

DatS3S7UMAAOgO-.jpg.092ec6f82e41443e8ce178b5ce01e734.jpg

Η κίνηση αυτή της Sega έρχεται ως αποτέλεσμα της μεγάλης επιτυχίας που γνωρίζει η Nintendo τα τελευταία χρόνια με την επανακυκλοφορία των NES και SNES, και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2018 αρχικά στην Ιαπωνία στα πλαίσια εορτασμού της συμπλήρωσης των 30 ετών της εταιρείας. Για την Αμερικανική και Ευρωπαϊκή αγορά, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια ενημέρωση αν και το πιθανότερο σενάριο φέρει τη Sega να διαθέτει κανονικά την κονσόλα και στις δύο αυτές αγορές.

Στα πλαίσια της παρουσίασης του Mega Drive Mini (προσωρινή ονομασία), η Sega ζητά από τους χρήστες να προτείνουν τα παιχνίδια που θέλουν να δουν προεγκατεστημένα στην κονσόλα μόλις αυτή κυκλοφορήσει.

CNet

  • Like 1
  • Thanks 1