Σε αντίθεση με το Super Mario 64 που πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας, το συγκεκριμένο αντίτυπο πωλήθηκε μέσω ιστοσελίδας για συλλεκτικά αντικείμενα

Ένας ανώνυμος αγοραστής πλήρωσε $2 εκατομμύρια για ένα σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. για NES, μέσω της ιστοσελίδας συλλεκτικών αντικειμένων Rally. Με το συγκεκριμένο ποσό, ο τίτλος που αρχικά κυκλοφόρησε το 1985, κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο ρεκόρ του Super Mario 64, το οποίο πωλήθηκε περίπου έναν μήνα πιο πριν έναντι $1,56 εκ. μέσω δημοπρασίας.

Κατά τη διάρκεια του έτους είδαμε πολλές φορές το ρεκόρ του ακριβότερου βιντεοπαιχνιδιού να αλλάζει, καθώς η ζήτηση για συλλεκτικά αντικείμενα της παιδικής ηλικίας πολλών μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Τον περασμένο Ιούλιο, ένα αντίτυπο του Super Mario Bros πωλήθηκε για $114,000 σε δημοπρασία, ενώ τον Νοέμβριο ένα αντίτυπο του Super Mario Bros. 3 το ξεπέρασε, φτάνοντας τις $156,000. Από τότε, το ρεκόρ συνέχισε να μεγαλώνει, με τον Απρίλιο να φτάνουμε τις $660,000 χάρη στο Super Mario Bros., ενώ τον Ιούλιο είδαμε το The Legend of Zelda να φτάνεις τις $870,000.

Παρόλο που τα περισσότερα ρεκόρ παλιών βιντεοπαιχνιδιών έγιναν μέσω δημοπρασίας, το συγκεκριμένο ρεκόρ έγινε μέσω της ιστοσελίδας Rally, που ειδικεύεται στην αγορά συλλεκτικών αντικειμένων όπως κόμικ και βιντεοπαιχνίδια, μετατρέποντάς τα σε περιουσιακά στοιχεία, με το κοινό να μπορεί να αγοράσει μερίδιο. Αν κάποιος κάνει προσφορά να αγοράσει ένα συλλεκτικό αντικείμενο, οι επενδυτές που έχουν μερίδιο θα ψηφίσουν αν θέλουν να πωληθεί το αντικείμενο. Η ιστοσελίδα Rally αγόρασε το συγκεκριμένο αντίτυπο του Super Mario Bros. έναντι $140,000 τον περασμένο Απρίλιο, με τους επενδυτές να εγκρίνουν την πώληση στον ανώνυμο συλλέκτη.

  • Sad 1