Η Konami επικεντρώνεται στις κονσόλες επόμενης γενιάς και λανσάρει το PES 2021 με τη μορφή… DLC για το υπάρχον PES 2020.

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί για το αν κάποιο από τα ετήσια αθλητικά video game θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ως patch ή DLC του αμέσως προηγούμενου, με αφορμή τις ελάχιστες διαφορές μεταξύ των δύο; H Konami τολμά λοιπόν και κάνει την ιδέα πράξη με το PES 2021 το οποίο, όπως ανακοίνωσε, θα διατεθεί ως “season update” του φετινού eFootball PES 2020.

Ο λόγος πίσω από αυτή την απόφαση είναι το γεγονός πως στην Konami έχουν εστιάσει στην έκδοση του τίτλου για τα συστήματα επόμενης γενιάς. Το ενδιαφέρον στην υπόθεση βέβαια, είναι πως κατά την ιαπωνική εταιρεία, αυτή θα κυκλοφορήσει κάπου προς τα μέσα του 2021. Αν υποθέσουμε ότι θα κάνει κανείς υπομονή μέχρι τότε, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ρεαλιστικότερα μοντέλα παικτών και κινήσεις, βελτιωμένο μοντέλο Φυσικής, αληθοφανείς φωτοσκιάσεις και πολλά άλλα -αν πιστέψουμε τουλάχιστον τις εξαγγελίες της Konami.

Το PES 2021 για PS5 και Xbox Series X εξ άλλου θα είναι βασισμένο στην Unreal Engine, μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες της οποίας μπορούμε να πάρουμε στο teaser που δόθηκε στη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά πάντως το φετινό φθινόπωρο, οι φίλοι της σειράς θα πρέπει να βολευτούν με μία ενημερωμένη έκδοση του PES 2020 που θα διατεθεί σε μειωμένη τιμή.

Σύμφωνα με την Konami, το eFootball PES 2021 όπως είναι η πλήρης ονομασία του, θα διακρίνεται για τα εξής στοιχεία:

  • SEASON UPDATE – Το eFootball PES 2021 μπορεί να θυμίζει σε πολλά τον προκάτοχό του, το eFootball PES 2020, αλλά δίνει πρόσβαση σε όλα τα player data και τα rosters των συλλόγων. Και επειδή πολλά πρωταθλήματα καθυστερούν να τελειώσουν φέτος θα ανανεώνει συνέχεια τις ομάδες και τα στατιστικά με updates και στο λανσάρισμα και μετά (απαραίτητη σύνδεση internet).
  • EXCLUSIVE UEFA EURO 2020™ CONTENT – Πριν από το πραγματικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2021, το επίσημο UEFA EURO 2020™ υλικό είναι διαθέσιμο στο eFootball PES 2021. Με offline UEFA EURO 2020™ Tournament Mode, όλες τις 55 UEFA εθνικές ομάδες, το Wembley Stadium και πολλά άλλα.
  • ICONIC MOMENT SERIES – Ζήσε όλες τις εμβληματικές στιγμές από τις καριέρες σύγχρονων και παλαιότερων football superstars στο νέο myClub.
  • eFootball POINTS – Αρχίζοντας με το eFootball PES 2021, εισάγουμε loyalty program κοινό για το console και το mobile παιχνίδι. Κέρδισε eFootball Points παίζοντας το την νέα κυκλοφορία. Οι πόντοι μετά μπορούν να εξαργυρωθούν σε διάφορα in-game items σε όλες τις πλατφόρμες.

 Και σε ότι αφορά τα γραφικά και την παρουσίαση:

  • PLAYER MODELS – Το eFootball PES 2021 διαθέτει 3D full-body scans για εκατοντάδες παίκτες. Οι expert artists μας πρόσθεσαν εκατοντάδες player faces στο game και θα συνεχίσουν μέσω Data Packs.
  • STADIUMS – Με industry-leading τεχνολογία απεικόνισης σταδίων, το eFootball PES 2021 επεκτείνει την ήδη εντυπωσιακή λίστα των πιο εμβληματικών γηπέδων του κόσμου.
  • VISUAL FIDELITY – Είτε μιλάμε για το εντυπωσιακό γρασίδι, είτε για το νέο σύστημα δυναμικού φωτισμού, το eFootball PES 2021 προσφέρει το απόγειο του ποδοσφαιρικού θεάματος αυτής της γενιάς hardware στην καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη του έκδοση. Δεν υπάρχει πουθενά αλλού τρόπος να δεις ποδόσφαιρο πιο όμορφο και τεχνολογικά τέλειο από αυτό.
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ – Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το eFootball PES 2021 είναι το μόνο με Ελληνική περιγραφή αγώνα, ενώ διαθέτει officially licensed τις 4 μεγάλες Ελληνικές Ομάδες.