Όπως συμβαίνει τελευταία και σε άλλες διοργανώσεις, η έκθεση θα μετατραπεί σε online event.

Η έκθεση Tokyo Game Show είναι ένα από τα τελευταία θύματα της πανδημίας, αφού οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν πως αυτή θα μεταδοθεί αποκλειστικά μέσω online streaming.

Η έκθεση είχε αρχικά ανακοινωθεί, πως θα ανοίξει τις πόρτες της στις 24 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Makuhari Messe και θα ολοκληρωνόταν στις 27 του ίδιου μήνα.  Όμως τελικά, είχε την ίδια μοίρα με αυτή των E3 και Gamescom. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που η TGS ακυρώνεται από το 1996, όπου και μας συστήθηκε στον gaming χώρο.

Δήλωση της Ένωσης Προμηθευτών Ψυχαγωγίας αναφέρει:

Λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα με την κατάσταση να παραμένει απρόβλεπτη και στην Ιαπωνία, οι διοργανωτές και οι συνδιοργανωτές έλαβαν την απόφαση να δώσουν μέγιστη προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών και των εκθετών.

Η ανακοίνωση για την ακύρωση της έκθεσης, έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ακύρωση και της Paris Games Week, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μεταξύ 23 και 27 Οκτωβρίου. Βέβαια οι διοργανωτές της έκθεσης του Παρισιού, επικαλέστηκαν τεχνικές και λογιστικές δυσκολίες, μεταξύ των άλλων προβλημάτων.

Η έκθεση στο Tokyo είναι ένα μεγάλο γεγονός για αρκετούς εκδότες. Το 2018 μάλιστα είχε σχεδόν 300.000 επισκέπτες, με τη Sony να κάνει μία εκτεταμένη παρουσίαση και στο Death Stranding. Μεταξύ των παιχνιδιών όμως, είχαμε δει και αποκλειστικά πλάνα από το Final Fantasy VII.

Αν και η ακύρωση της έκθεσης ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, θα ήταν μία καλή ευκαιρία και μία δυνατή τελευταία δόση, για να δούμε όλες τις νέες κυκλοφορίες παιχνιδιών για τις κονσόλες επόμενης γενιάς. Κονσόλες οι οποίες αναμένονται προς το τέλος του 2020.

Ωστόσο, αν και δεν θα υπάρξει δυνατότητα για επισκέπτες να δουν από κοντά αυτά τα παιχνίδια, η έκθεση, όπως και η πλειονότητα άλλων event, θα πραγματοποιηθεί σε ψηφιακή μορφή. Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου αλλά όπως δήλωσαν οι διοργανωτές, θα κάνουν σχετικές ανακοινώσεις αργότερα αυτό το μήνα.