Η Ubisoft ήταν μία από τις εταιρείες που έκλεψαν την παράσταση στην περυσινή E3, μόνο που όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, έχοντας ανακοινώσει τα πάντα έναν χρόνο πριν, οι εκπλήξεις που μας επιφύλασσε για φέτος ήταν μετρημένες στα δάχτυλα.

Το Assassins Creed Odyssey θα μπορούσε να ήταν μία εξ αυτών, αν δεν είχε διαρρεύσει εκείνο το… μπρελόκ μερικές βδομάδες πριν. Μετά από χρόνια φημολογίας (ανυπόστατης κατά κύριο λόγο) η σειρά κάνει το ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο παίκτης θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο πρωταγωνιστών (Alexios και Kassandra) και ξεκινώντας τις περιπλανήσεις του με το πλοίο του από τη Δήλο και τη Mykonooooooos Μύκονο, να κυριεύσει τη χώρα. Το Odyssey δίνει έμφαση στις ναυμαχίες, δίχως να παραμελεί τις μάχες στη στεριά –το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι εξαιρετικό, βάσει των όσων είδαμε. Σύμφωνα με τη Ubisoft, το παιχνίδι ενσωματώνει ακόμα περισσότερα στοιχεία RPG (αυτό μένει να το δούμε βέβαια). Κυκλοφορεί σε PS4, Xbox One και PC στις 5 Οκτωβρίου.

Μένοντας στη θάλασσα, σειρά έχει το Skull and Bones το οποίο είδαμε για άλλη μια φορά μετά την περυσινή E3. Οι ναυμαχίες και τα ρεσάλτα είναι εντυπωσιακά, έστω κι αν με όλο τον… στόλο των Assassins Creed (Black Flag, Rogue, Odyssey) σχηματίσαμε την εντύπωση ότι κάπου τα έχουμε δει αυτά που προσφέρει. Θα εστιάζει στο multiplayer βέβαια, οπότε θα διαφοροποιείται ελαφρώς αλλά και πάλι… Το παιχνίδι προβλέπεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο του 2019 σε PS4, Xbox One και PC.

Σε ό,τι αφορά το Beyond Good and Evil 2, πέραν των πανέμορφων περιβαλλόντων και των εντυπωσιακών γραφικών που είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε, μάθαμε ότι στο καστ του θα περιλαμβάνονται κανονικά οι Jade και PeyJ. Η Ubisoft μάλιστα ανακοίνωσε την οργάνωση ενός event αποκλειστικά για τους φαν της σειράς στο Μονπελιέ το φθινόπωρο –οπότε και πιθανολογούμε πως θα μάθουμε περισσότερα για το παιχνίδι.

Μεταξύ όλων των άλλων παρουσιάστηκε και το The Division 2. Το παιχνίδι εκτυλίσσεται στην Ουάσινγκτον αυτή τη φορά, θα έχει κανονικά story mode και μάλιστα οι αποφάσεις του παίκτη –κατά τη Ubisoft- θα επηρεάζουν τη μοίρα και τις ζωές των κατοίκων της πόλης. Στο φινάλε της campaign, ο παίκτης θα επιλέγει specialization και θα αρχίζει την end-game «περιπέτειά» του –παίζοντας παρέα και με άλλους, ξεκλειδώνοντας όπλα και αντικείμενα και συμμετέχοντας σε raids με τη συμμετοχή έως και οκτώ ατόμων.

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle ετοιμάζεται να υποδεχθεί το Donkey Kong Adventure, ένα expansion με κεντρικό πρόσωπο –ποιον άλλο- τον Donkey Kong. Θα έχετε τη δυνατότητα να το απολαύσετε από τις 26 Ιουνίου κι έπειτα (εκτός κι αν έχετε το season pass του τίτλου, οπότε θα σας ξεκλειδωθεί μια μέρα νωρίτερα).

Παράλληλα ανακοινώθηκε και το Trials Rising. Πιστό στο κόνσεπτ και τη φιλοσοφία της σειράς, θα περιλαμβάνει νέα modes και θα κυκλοφορήσει σε PS4, Xbox One, PC και Switch του χρόνου.

Ανακοίνωσε είχαμε και σχετικά με το Starlink: Battle for Atlas, το οποίο κυκλοφορεί στις 16 Οκτωβρίου σε PS4, Xbox One και Nintendo Switch. Ειδικά για το τελευταίο μάλιστα, οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν με τον Fox McCloud από το Star Fox, απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων και επιπλέον αποκλειστικό περιεχόμενο.

Για το The Crew 2, τέλος, θα τρέξει open beta στις 21 Ιουνίου, μια βδομάδα δηλαδή πριν την κυκλοφορία του σε PS4, Xbox One και PC. Μπορείτε να κατεβάσετε τον client από τώρα, οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε.

Αυτή ήταν λοιπόν και η Ubisoft για φέτος. Οι ανακοινώσεις δεν ήταν πολλές, μιας που οι περισσότερες είχαν γίνει πέρυσι αλλά αν μη τι άλλο οι τίτλοι που παρουσιάστηκαν ήταν αξιόλογοι. Χωρίς το περυσινό “wow factor” βέβαια…

  • Like 1