Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι η Sony πρόκειται να χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία για streaming games στην επερχόμενη γενιά PlayStation, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί στις 20 Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο η Sony είχε εξαγοράσει τη Gaikai, μια εταιρία για streaming games χωρίς όμως να είναι σίγουρο όμως ότι θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις υποδομές της. Αναφέρεται ότι τα παιχνίδια που θα έχουν αναπτυχθεί για το PlayStation 4 θα είναι γραμμένα σε οπτικό δίσκο, ενώ τα PlayStation 3 games θα είναι διαθέσιμα μέσω streaming.

 

Οι προηγούμενες γενιάς PlayStation πρόσφεραν συμνατότητα με προηγούμενες γενίες, όπως για παράδειγμα το PS2 με το PS1, ενώ ακόμη οι δίσκοι των παιχνιδιών του PS2 λειτουργούσαν απροβλημάτιστα με το PS3. Η επόμενη γενιά της κονσόλας αναμένεται να χρησιμοποιεί AMD x86 chips, μια αρχιτεκτονική η οποία δε θα είναι συμβατή με τα προηγούμενα συστήματα. Για το λόγο αυτό η Sony θα φιλοξενεί στους servers της τα παιχνίδια προηγούμενης γενιάς, τα οποία θα τα διαθέτει μέσω streaming στους κατόχους του PS4.

 

Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία δε διαθέτει και τα παιχνίδια του PS4 μέσω streaming έχει να κάνει με το ότι ίσως η υπηρεσία να προσφέρει αναλύσεις μέχρι και 720p, κάτι που μπορεί να έχει υψηλές απαιτήσεις στη σύνδεση του δικτύου.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2013/2/15/3993970/playstation-4-will-stream-ps3-games-reports-wsj[/url]']theverge.com