Το αν τελικά θα γίνει πραγματικότητα δεν είναι ακόμη σίγουρο.

Η περσινή Gamescom 2020 δεν εξελίχθηκε όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά η διοργανώτρια αρχή είναι πρόθυμη να ξαναδοκιμάσει. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι η έκθεση Gamescom 2021 σχεδιάζεται ως μία υβριδική εκδήλωση, θα υποδεχθεί επισκέπτες ενώ θα υπάρχει και online virtual event. Θα υπάρχει ένας χώρος για τους επισκέπτες ώστε να δοκιμάζουν τα παιχνίδια με τον αριθμό των ατόμων να είναι περιορισμένος ενώ θα υπάρχει και σύστημα το οποίο θα καθορίζει τη σειρά. Ωστόσο, θα υπάρχουν και digital hubs για τους fans και τις εταιρίες που θα επιλέξουν την online προώθηση.

Η έκθεση θα εστιάζει κυρίως στο gameplay των παιχνιδιών κάτι που ίσως αποτρέψει ορισμένες εταιρίες από το να συμμετέχουν. Οι πωλήσεις εισιτηρίων θα ξεκινήσουν τον Μάιο, ενώ η έκθεση προγραμματίζεται να ανοίξει τις πόρτες της στις 25 Αυγούστου.

Το γεγονός ότι οι διοργανωτές επιθυμούν κάποιοι επισκέπτες να είναι σε θέση να έρθουν στο χώρο της έκθεσης, δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η συναναστροφή μεταξύ των εταιριών και των επισκεπτών αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για εκθέσεις όπως η Gamescom. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η Gamescom θα προχωρήσει με αυτή την ιδέα. Πολλά μπορούν να αλλάξουν κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, πράγμα που οι διοργανωτές είδαν από πρώτο χέρι πέρυσι, όταν και η κυβέρνηση της Γερμανίας είχε απαγορεύσει τις συναθροίσεις πολλών ατόμων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η έκθεση. Οι διοργανωτές ελπίζουν πως με τους εμβολιασμούς, ο ιός δεν θα σπείρει περαιτέρω χάος.

  • Like 1