Με την Nintendo να ανακοινώνει ότι πωλήθηκαν συνολικά πάνω από 32 εκατομμύρια κονσόλες μέχρι σήμερα, το Switch πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην εκθρόνιση του Nintendo 64.

Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της κονσόλας οδηγεί πιο κοντά σε μια νέα έκδοση της, σύμφωνα με το Nikkei.

Η ιαπωνική σελίδα αναφέρει ότι, η εταιρία σχεδιάζει μια μικρότερη και φθηνότερη έκδοση της κονσόλας, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη φορητότητα, με κάποια όμως χαρακτηριστικά της original έκδοσης να αφαιρούνται, κάτι το οποίο έρχεται να επιβεβαιώσει τις παλαιότερες φήμες του περασμένου Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το πλαστικό dock της κονσόλας αναμένεται να είναι το πρώτο "κομμένο" feature της νέας έκδοσης, ένα περιφερειακό που διατίθεται ξεχωριστά στα $90.

Η οθόνη του Joycon φημολογείται ότι θα είναι μικρότερη και "φθηνότερη" σε ποιότητα κατασκευής, με ολόκληρο το controller να γίνεται πιθανότατα μέρος της κονσόλας, αντί για αυτόνομο-αποσπώμενο κομμάτι. Εσωτερικές αλλαγές στο hardware, όπως υψηλότερος χρονισμός του CPU και μεγαλύτερη RAM, είναι επίσης αλλαγές που θεωρούνται "φαβορί" για το νέο revision. 

Η Nintendo διατηρεί μακρά παράδοση σε revisions μηχανημάτων της που αφαιρούν χαρακτηριστικά και ποιότητα υλικών με "αντάλλαγμα" φθηνότερη λιανική τιμή, με πρόσφατο παράδειγμα το 2DS, το οποίο αφαίρεσε ολοκληρωτικά το πολυδιαφημισμένο 3D του handheld. Με τις πωλήσεις του 3DS να μειώνονται σημαντικά, και με τις προβλέψεις της εταιρίας για τις πωλήσεις του Switch για το οικονομικό έτος 2018 να ήταν ελαφρώς μειωμένες -από 20 σε 18 εκ. κομμάτια-, ένα νέο "φθηνότερο" revision του Switch είναι μάλλον αναπόφευκτα προ των πυλών, δεδομένου της μακράς προϊστορίας της εταιρίας σε αυτή την πρακτική.

CNET

  • Like 2