Σήμερα κυκλοφόρησε για iOS ο πολυαναμενόμενος τίτλος της Nintendo με την ονομασία Super Mario Run ενώ στις Android συσκευές θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας της εταιρίας.

Με αυτό τον τίτλο η Nintendo κάνει την είσοδο της στα mobile games μιας και μπορεί τα Pokemon να είναι δική της δημιουργία αλλά το Pokemon GO δημιουργήθηκε και λανσαρίστηκε στα κινητά μας μέσα από την Niantic.

 

Η Nintendo πιστεύει ότι το νέο της παιχνίδι θα γίνει διάσημο σε μικρό χρονικό διάστημα γιατί έχει να κάνει με τον πρωταγωνιστή υδραυλικό που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε αγαπήσει. Αυτή τη στιγμή στο App Store διατίθεται και η δωρεάν έκδοση του παιχνιδιού (demo), η οποία περιλαμβάνει τα τέσσερα πρώτα επίπεδα, ώστε ο αγοραστής να μπορεί να πάρει μια γεύση του παιχνιδιού και να αποφασίσει ευκολότερα αν τελικά προχωρήσει στην αγορά ολόκληρου του παιχνιδιού που κοστίζει 9.99€.

 

Με την αγορά ολόκληρου του παιχνιδιού, ο παίχτης αποκτάει πρόσβαση σε 3 modes:

  • World Tour: Η ιστορία του παιχνιδιού που εξελίσσεται σε έξι κόσμους, όπου πρέπει να ταξιδέψει ο Mario για να σώσει την πριγκίπισσα.
  • Toad Rally: Ένα multiplayer mode στο οποίο οι παίχτες διαγωνίζονται για το ποιος θα μαζέψει τα περισσότερα νομίσματα και θα κάνει τις πιο εντυπωσιακές φιγούρες.
  • Kingdom Builder: Ένα mode στο οποίο οι παίχτες χρησιμοποιούν τα κέρματα που έχουν συγκεντρώσει από τα άλλα 2 modes για να χτίσουν τα δικά τους σπίτια και να προσθέσουν τα δικά τους διακοσμητικά κάποια από τα οποία ξεκλειδώνουν bonus χαρακτήρες αλλά και mini-games και έξτρα περιεχόμενο.

 

Το gameplay του παιχνιδιού είναι αυτό που κάποιος ή θα το αγαπήσει ή θα το μισήσει από την πρώτη στιγμή. Ο χαρακτήρας κινείται αυτόματα μόνο προς τα εμπρός. Ο παίχτης το μόνο που μπορεί να κάνει είναι, να τον κάνει να πηδήξει πιέζοντας την οθόνη του (όσο πιο παρατεταμένα, τόσο μεγαλύτερο και το άλμα του), ενώ για τα μικρά εμπόδια, ο παίχτης δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα μιας και ο Mario τα περνάει αυτόματα.

 

Τέλος, κάτι που έχει δυσαρεστήσει πολύ κόσμο είναι το ότι το παιχνίδι χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ καθ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, επομένως θα χρειαστεί να είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο WiFi ή 3G/4G δίκτυο για να μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι. Σύμφωνα με τον Shigeru Miyamoto, αυτό συμβαίνει για λόγους ασφαλείας και κυρίως την αποφυγή της πειρατείας.

 

Το Super Mario Run είναι συμβατό με iOS 8 ή νεότερο και μπορείτε να το βρείτε εδώ.