Το Super Mario Run θα κυκλοφορήσει στις 15 Δεκεμβρίου αρχικά για iPhone και iPad, με τη Nintendo να γνωστοποιεί σήμερα μια σημαντική λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με τον Shigeru Miyamoto, δημιουργό του Mario και θρυλικό κατασκευαστή βιντεοπαιχνιδιών, το Super Mario Run θα απαιτεί σύνδεση με το Internet προκειμένου να είναι εφικτή η εκτέλεσή του. Ο λόγος είναι πολύ απλός και δεν είναι άλλος από το φόβο της πειρατείας, με τη Nintendo να καταφεύγει στη λύση αυτή από τη στιγμή που η εταιρεία δεν έχει συνηθίσει να κυκλοφορεί τα παιχνίδια της σε πλατφόρμες άλλων κατασκευαστών στις οποίες δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο. Αρχικά ο Miyamoto ανέφερε ότι η απόφαση αυτή στηρίζεται στις διαφορετικές συνθήκες δικτύωσης που επικρατούν σε πολλές από τις 150 χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει το παιχνίδι από την πρώτη μέρα, θέλοντας να κάνει πιο ασφαλή και σταθερή την εμπειρία που θα έχει κάθε χρήστης.

 

Παράλληλα η Nintendo αναφέρει όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει ένας χρήστης όταν το παιχνίδι απαιτεί σύνδεση στο Internet όπως πρόσβαση σε online στατιστικά άλλων παικτών, in-game events που θα προσφέρουν για περιορισμένο χρόνο διάφορα βραβεία, πρόσβαση στα saves από το iPhone και το iPad που διαθέτει κάποιος για να συνεχίσει το παιχνίδι του, όχι όμως από διαφορετική τυχαία iOS συσκευή.

 

Αν και η πλατφόρμα του iOS δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα πειρατείας, πιθανόν η Nintendo προχωρά στην κίνηση αυτή εν όψη και της κυκλοφορίας του παιχνιδιού τον επόμενο χρόνο στην πλατφόρμα του Android, όπου τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

 

Link.png Site: TechCrunch