Αν και η εξαιρετικά δημοφιλής παιχνιδοκονσόλα Nintendo Switch προσφέρει συνδεσιμότητα Bluetooth, παραδόξως μέχρι πρόσφατα δεν υποστήριζε ακουστικά τεχνολογίας Bluetooth.

Ο gamer θα έπρεπε είτε να συνδέσει στην κονσόλα ένα ζευγάρι ενσύρματων ακουστικών ή να συνδέσει κάποιον wireless headphone adapter (μέσω της υποδοχής USB-C).

Τώρα όμως, με το Nintendo Switch update 13.0.0, οι χρήστες της φορητής παιχνιδοκονσόλας της Nintendo μπορούν να συνδέσουν τα ακουστικά ή τα ηχεία Bluetooth που έχουν στην διάθεση τους.

Με εγκατεστημένη την αναβάθμιση 13.0.0, εμφανίστηκε ένα νέο τμήμα Bluetooth Audio στο μενού με τις ρυθμίσεις, κάτω από το Controllers and Sensors μαζί με την επιλογή Pair Device (System Settings > Bluetooth Audio > Pair Device). Μόλις ο χρήστης προχωρήσει στο pairing των συσκευών, θα μπορεί να απολαύσει τα αγαπημένα του παιχνίδια ακούγοντας τον ήχο από τα ασύρματα ακουστικά Bluetooth του είτε σε docked είτε σε handheld mode.  

Η συγκεκριμένη δυνατότητα ωστόσο δεν έρχεται χωρίς ορισμένους περιορισμούς. Έτσι, αν υπάρχουν συνδεδεμένα ασύρματα ακουστικά Bluetooth, ο χρήστης του Nintendo Switch μπορεί να συνδέσει στην κονσόλα έως δύο ασύρματα χειριστήρια ταυτόχρονα -όταν μπορούσαν να συνδεθούν μέχρι και δέκα- ενώ δεν παρέχεται υποστήριξη για Bluetooth μικρόφωνο, σαν αυτό που διαθέτουν αρκετά Bluetooth headsets ή earbuds. Αυτό σημαίνει τέλος στις four-player μάχες στο Super Mario Party. Επιπλέον, οι τεχνολογίας Bluetooth συσκευές ήχου θα αποσυνδεθούν όταν δύο Switch είναι τοπικά συνδεδεμένες για wireless multiplayer gaming.  

 

  • Like 5