Η Nintendo ανακοίνωσε το τελευταίο IP της που θα κάνει τη μετάβαση του στα smartphones, και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα που διαθέτει: το Mario Kart.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, ένα app με την ονομασία Mario Kart Tour έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο οικονομικό έτος, κάτι που σημαίνει ότι θα διατεθεί μεταξύ Απριλίου του 2018 και Μαρτίου του 2019. Δεν έχει γίνει γνωστή η παραμικρή λεπτομέρεια ακόμη για το Mario Kart Tour πέρα από το γεγονός ότι το app βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Πρόσφατα, η Ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχουν πουληθεί 14,86 εκατομμύρια κονσόλες Switch, μαζί με περίπου τα μισά από αυτές αντίτυπα του Mario Kart 8 Deluxe – ένα καθαρό port του παιχνιδιού που κατάφερε να πουλήσει 8 εκατομμύρια περίπου επιπλέον αντίτυπα στο Wii U.

Η Nintendo πάντως το πιθανότερο είναι ότι ετοιμάζει  και άλλους τίτλους για τη mobile πλατφόρμα. Αρχικά σκόπευε να κυκλοφορήσει πέντε παιχνίδια για smartphones το 2017, και από αυτά είδαμε μόνο τα Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp και το social app Miitomo. Πέρυσι επίσης η Wall Street Journal ανέφερε πως η Nintendo εργαζόταν πάνω σε έναν mobile τίτλο από τη σειρά Legend of Zelda.

The Verge

  • Thanks 1