Το θεματικό πάρκο Super Nintendo World βρίσκεται στα Universal Studios της Ιαπωνίας στην Οσάκα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 4 Φεβρουάριου 2021.

Ο Shigeru Miyamoto κατά τη διάρκεια του τελευταίου Nintendo Direct μας ξενάγησε στο πάρκο ψυχαγωγίας Super Nintendo World το οποίο βασίζεται στον αγαπημένο χαρακτήρα της εταιρίας, Mario. Το θεματικό πάρκο φαίνεται να είναι γεμάτο από στοιχεία που αφορούν τις περιπέτειες του Mario με αποτέλεσμα να είναι οικείο στους fans της Nintendo. Ακόμη και η είσοδος στο Super Nintendo World γίνεται μέσω του κλασσικού πράσινου σωλήνα, που οδηγεί στο κάστρο της Princess Peach, που το είδαμε για πρώτη φορά στο Super Mario 64.

Ο Miyamoto δείχνει πώς οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ειδικό βραχιολάκι, το οποίο ονομάζεται Power-Up Band, ώστε αυτοί να αλληλεπιδράσουν με διάφορα στοιχεία και ζώνες του πάρκου. Ο ίδιος, χτύπησε με το βραχιολάκι ένα από τα γνωστά κίτρινα κουτιά με το ερωτηματικό και αυτό έκανε τον κλασσικό ήχο συλλογής κερμάτων του Mario. Σε ένα άλλο παράδειγμα ο Miyamoto χτύπησε ένα κουτί με την επιγραφή POW ώστε η θρυλική φιγούρα ενός Koopa να συλλέξει ένα κλειδί. Το βραχιολάκι συνδέεται με το smartphone ώστε οι επισκέπτες να παρακολουθούν τις δραστηριότητές τους μέσα στο πάρκο.

Ο Miyamoto περπάτησε επίσης και σε μια υπόγεια περιοχή που είχε πολύ μεγάλα αντικείμενα ώστε να δώσει στους επισκέπτες την ψευδαίσθηση ότι είναι μία μικρότερη εκδοχή του Mario. Ο ίδιος μας ξενάγησε επίσης στο κάστρο του Bowser όπου βρίσκεται και η AR Mario Kart εμπειρία αλλά και σε μία μεγάλη καφετέρια γεμάτη από Toads που φτιάχνουν φαγητό.

Το πάρκο φαίνεται πως θα διασκεδάσει αλλά και θα εντυπωσιάσει όχι μόνο τους μακροχρόνιους fans του παιχνιδιού αλλά και άλλους επισκέπτες που απλά θέλουν να βιώσουν μία όμορφη εμπειρία. Το Super Nintendo World έχει προγραμματιστεί να ανοίξει τις πόρτες του στις 4 Φεβρουάριου. Αν και είχε οριστεί αρχικά να ανοίξει πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο (οι οποίοι αναβλήθηκαν), η πανδημία καθυστέρησε τα σχέδια της εταιρίας. Κάποια στιγμή στο μέλλον, τα Universal Studios σχεδιάζουν να ανοίξουν αντίστοιχα Super Nintendo World θεματικά πάρκα στην Καλιφόρνια, το Ορλάντο και τη Σιγκαπούρη.

  • Like 1