Η επανακυκλοφορία του NES Classic, της αναβίωσης της κλασσικής παιχνιδοκονσόλας της Nintendo, σίγουρα δεν έχει περάσει απαρατήρητη.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τον πρώτο μήνα επανακυκλοφορίας του, το NES Classic αποτέλεσε την πρώτη παιχνιδοκονσόλα σε πωλήσεις για το μήνα Ιούνιο, ξεπερνώντας σε πωλήσεις τις παραδοσιακές δυνάμεις του PlayStation 4, του Xbox One αλλά και του Switch της ίδιας της Nintendo. Τα στοιχεία που δημοσίευσε η NPD αφορούν την Αμερικανική αγορά και πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το NES Classic διατέθηκε τις τελευταίες μήνες του Ιουνίου και όχι ολόκληρο το μήνα.

Σίγουρα συμβολή στο «κατόρθωμα» αυτό παίζει η εξαιρετικά χαμηλή τιμή με την οποία διατίθεται η κονσόλα στην Αμερική, μόλις $59, συγκριτικά με τα πολύ πιο ακριβά PlayStation, Switch και Xbox, όμως δε παύει να είναι εντυπωσιακό το ενδιαφέρον που εξακολουθεί να υπάρχει για μια κονσόλα, 35 χρόνια μετά την πρώτη της παρουσία στην αγορά και συγκεκριμένα το 1983. Το NES Classic έρχεται με 30 προεγκατεστημένα παιχνίδια μεταξύ των οποίων και αρκετά κλασσικά όπως τα Super Mario Bros., Metroid, Donkey Kong, The Legend of Zelda, και Pac-Man. Συνδέεται στις σύγχρονες τηλεοράσεις μέσω HDMI και υποστηρίζει τη λειτουργία save. 

Για την ώρα η Nintendo δεν έχει ανακοινώσει αν στα σχέδια της βρίσκεται μια παρόμοια κυκλοφορία για δύο ακόμη πολύ επιτυχημένες κονσόλες της, το Nintendo 64 και το φορητό Gameboy, όμως η επιτυχία όχι μόνο του NES Classic αλλά και του SNES Classic, σίγουρα θα έχουν βάλει σε σκέψεις τα στελέχη της Ιαπωνικής εταιρείας.

TheVerge

  • Like 3
  • Thanks 1