Η ιαπωνική εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση έπειτα τον ισχυρισμό του Bloomberg ότι οι προγραμματιστές ήδη εργάζονται πάνω σε 4K παιχνίδια για το Switch.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ισχυρίστηκε ότι η Nintendo παρείχε σε τουλάχιστον 11 προγραμματιστές ένα σύνολο εργαλείων για τη δημιουργία παιχνιδιών για το Switch που υποστηρίζουν γραφικά 4K. Ωστόσο, λίγο μετά από αυτή τη δημοσίευση, η ιαπωνική εταιρεία δήλωσε πως αρνείται κατηγορηματικά ότι παρείχε εργαλεία για την ανάπτυξη τίτλων για μία 4K κονσόλα. Όπως ανέφερε η Nintendo στο Twitter, η αναφορά του Bloomberg δεν είναι αληθινή, ενώ επιπλέον, επανέλαβε ότι δεν έχει σχέδια για ένα νέο μοντέλο Switch εκτός από αυτό με την OLED οθόνη που θα κυκλοφορήσει στις 8 Οκτωβρίου.

Το Bloomberg ανέφερε ότι η Nintendo είχε ήδη παραδώσει 4K Toolkits και είχε ήδη ζητήσει από τους προγραμματιστές να δημιουργήσουν παιχνίδια με ανάλυση 4K έως ότου ανακοινώσει το μοντέλο OLED. Η δημοσίευση ανέφερε επίσης ότι οι 11 εταιρείες με τις οποίες συνομίλησαν αποτελούνται από μεγάλους εκδότες και μικρά στούντιο, συμπεριλαμβανομένης και της Zynga.

Το επερχόμενο OLED Switch της Nintendo δεν υποστηρίζει γραφικά 4K, αν και η οθόνη του προσφέρει καλύτερα χρώματα και αντίθεση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις. Στο παρελθόν, το Bloomberg είχε αναφέρει ότι η εταιρεία εργάζονταν σε ένα Switch με οθόνη OLED και ένα τσιπ NVIDIA που θα του επέτρεπε να αναπαράγει γραφικά 4K όταν συνδέεται σε τηλεόραση. Ωστόσο, πηγή του πρακτορείου, ανέφερε ότι η Nintendo αντιμετώπισε έλλειψη εξαρτημάτων λόγω της πανδημίας COVID-19 και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για 4K παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, η κυκλοφορία ενός 4K Switch φαίνεται ως το πιο λογικό επόμενο βήμα που πρέπει να κάνει η Nintendo, καθώς οι ανταγωνιστές της έχουν ήδη κονσόλες που υποστηρίζουν 4K ανάλυση. Με βάση όμως την τελευταία δήλωση της εταιρείας, αυτό μάλλον δεν θα συμβεί σύντομα.