Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμα, το Nintendo PlayStation βρισκόταν καθοδόν για δημοπρασία. Αυτή ξεκίνησε και βρίσκεται ήδη στις $360.000.

Τη μεγαλύτερη προσφορά την έχει κάνει ο συνιδρυτής του Oculus, Palmer Luckey ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να αποκτήσει την κονσόλα διότι θέλει να διατηρήσει ανέπαφη την ιστορία του gaming της παλαιότερης γενιάς.

Η δημοπρασία θα είναι ανοιχτή για τις επόμενες 21 ημέρες με την τιμή βέβαια να έχει ήδη ανέβει σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, προτού κάνει προσφορά ο Palmer, η τιμή βρισκόταν "μόλις" στα $48.000.

Ο Terry Diebold, ο τωρινός κάτοχος της κονσόλας σίγουρα θα είναι ευχαριστημένος από τις τρέχουσες προσφορές, αφού όπως είχε δηλώσει και ο ίδιος στο παρελθόν, η διαδικασία να πηγαίνει συνεχώς ταξίδια για να παρουσιάζει αυτή την πρωτότυπη κονσόλα, τον είχε κουράσει και φυσικά του κόστιζε σε χρήματα.

Τη δημοπρασία τρέχει το ίδρυμα Heritage Auctions το οποίο είναι γνωστό για τα σπάνια αντικείμενα τα οποία έχει δημοπρατήσει στο παρελθόν. Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο, δημοπράτησε μία σφραγισμένη έκδοση του παιχνιδιού Mega Man με την τιμή να εκτοξεύεται στα $75.000.

Το Nintendo PlayStation, πρόκειται για ένα κομμάτι της gaming ιστορίας, το οποίο όμως λίγοι γνώριζαν για αυτό. Μάλιστα, αν πωληθεί σε αυτή την τιμή ή υψηλότερη, θα είναι μία από τις πιο ακριβές κονσόλες που υπήρξαν και πωλήθηκαν ποτέ. Όπως ισχυρίζεται η Heritage Auctions, αν και οι ίδιοι έπαιξαν μερικούς γύρους Mortal Kombat στην κονσόλα, για την εμπειρία του πράγματος, τονίζουν πως πρόκειται για ένα ιστορικό κομμάτι το οποίο δεν προορίζεται για gaming.

Για την ιστορία, ο Diebold αγόρασε την πρωτότυπη κονσόλα για μόλις $75. Αν η κονσόλα κλείσει στα $360.000, ο Terry όχι μόνο θα είναι πανευτυχής, αλλά θα νιώθει ότι πήρε και τη σωστή απόφαση, αναφορικά με τη φροντίδα που αρμόζει σε μία τέτοια κονσόλα. Τη δημοπρασία μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος από την επίσημη σελίδα της Heritage Auctions εδώ.

The Next Web