Ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που τέθηκε από το The Legend of Zelda για NES και μάλιστα με μεγάλη διαφορά

Εξωφρενικό ποσό κατάφερε να φτάσει ένα σφραγισμένο αντίτυπο του Super Mario 64, καθώς πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας και έφτασε $1,5 εκατομμύρια. Ο τίτλος που αρχικά κυκλοφόρησε το 1996, παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους σημαντικότερους 3D platformer τίτλους, με τον οίκο δημοπρασιών να υπολογίζει πως υπάρχουν λιγότερα από πέντε αντίτυπα σε τόσο καλή κατάσταση.

Το ποσό που απέσπασε ξεπέρασε εύκολα το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο είχε τεθεί από το Legend of Zelda μόλις δύο μέρες. Αναφορικά, ο τίτλος του NES έφτασε τα $870,000, κάνοντάς το για λίγες μέρες το πιο ακριβό βιντεοπαιχνίδι του κόσμου.

Το αντίτυπο του Super Mario 64 είναι βαθμονομημένο με 9,8 Α++ από την Wata εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στην αξιολόγηση τίτλων. Ο συγκεκριμένος βαθμός σημαίνει πως η κατάσταση της συσκευασίας είναι σχεδόν τέλεια, όπως και η εξωτερική πλαστική συσκευασία του.

Η βαθμολογία από μόνη της όμως δεν είναι αρκετή για να φτάσει κάποιος τίτλος ένα μεγάλο ποσό, καθώς ένα άλλο αντίτυπο του Super Mario 64 με 9,6 Α++ πωλήθηκε για μόλις $13,200.

Το Super Mario 64 ήταν ο τίτλος με τις καλύτερες πωλήσεις στο Nintendo 64 και θεωρείται από τους σημαντικότερους τίτλους στην ιστορία του χώρου. Ήταν η πρώτη μεταφορά του Mario σε τρεις διαστάσεις, κάτι που ήταν πολύ μεγάλη αλλαγή από τις side-scrolling ρίζες της σειράς.

Παρόλο που πολλοί νεώτεροι gamers δεν έχουν την καλύτερη άποψη για τον τίτλο, με κύριο παράπονο να είναι ο έλεγχος της κάμερας, για πολλούς παραμένει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια όλων των εποχών. Ακόμα και η υπεύθυνη εταιρεία για την δημοπρασία, Heritage Auctions, δεν περίμενε να φτάσει τόσο μεγάλο ποσό ο συγκεκριμένος τίτλος, καθώς το σπάνιο αντίτυπο του Zelda για NES είχε συγκεντρώσει περισσότερο ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Heritage Auctions, το συγκεκριμένο αντίτυπο του Zelda για NES είναι ένα από μια πρώιμη γραμμή παραγωγής, κάνοντάς το ένα από τα πρώτα αντίτυπα που εκδόθηκαν, ενώ υπολογίζεται πως υπάρχει μόλις ένα αντίτυπο πριν από το συγκεκριμένο που βγήκε σε δημοπρασία.

the_legend_of_zelda_nes_heritage_auction.jpg

Το ρεκόρ για το ακριβότερο βιντεοπαιχνίδι πριν από το Zelda για NES είχε ένα αντίτυπο του Super Mario Bros που πουλήθηκε τον Απρίλιο για $660,000. Τέλος, μετά την δημοπρασία είδαμε κι άλλες πωλήσεις σε μεγάλα ποσά, με ένα αντίτυπο των Final Fantasy III και Zelda: A Link to the Past για το Super Nintendo να πωλούνται έναντι $96,000 το καθένα.

  • Confused 2