Με την πώληση αυτή, το συλλεκτικό αντίτυπο του κλασικού παιχνιδιού της Nintendo έγινε και επίσημα το ακριβότερο παιχνίδι που έχει πουληθεί ποτέ μέσω δημοπρασίας.

Μια ιστορική πώληση έλαβε χώρα προ ημέρων μέσω του Heritage Auctions, καθώς δημοπρατήθηκε ένα σπάνιο αντίτυπο του Super Mario Bros. 3 για το NES έναντι του ποσού των 156.000$.

Το αστρονομικό ποσό διατέθηκε από άγνωστο ιδιώτη.

Προτού τρέξετε στα ράφια σας για να βρείτε ένα αντίτυπο του παιχνιδιού, έχετε το εξής κατά νου. Δεν πρόκειται απλά για ένα καλοδιατηρημένο και σφραγισμένο Super Mario Bros. 3, αλλά για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση. Το "Bros." κανονικά βρίσκεται πάνω από το καπέλο του Mario, περίπου στο κέντρο του εξωφύλλου. Στην προκειμένη όμως, η λέξη τυπώθηκε σε λάθος σημείο όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία και εμφανίζεται στα αριστερά, πάνω στο χέρι του Mario. 

SUPER-MARIO-3.jpeg

Με την πώληση αυτή, το παιχνίδι κατέκτησε το «στέμμα» του ακριβότερου παιχνιδιού που πωλήθηκε μέσω δημοπρασίας στην ιστορία, παίρνοντάς το από ένα «αδερφάκι» του, το Super Mario Bros. που είχε πωληθεί έναντι 114.000$. Η τιμή εκκίνησης ήταν στα 62.500$ και 20 άτομα συμμετείχαν στη διαδικασία η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο.

Η βαθμολογία "Wata 9.2, Α+" που φέρει εκτοξεύει την τιμή του, καθώς πρόκειται σε υπέρ-άριστη κατάσταση. Για σύγκριση, ένα ίδιο αντίτυπο με βαθμολογία "Wata 9.0, A" πωλήθηκε έναντι μόλις 38.400$ τον περασμένο Ιούλιο - «μόλις», συγκριτικά με το ποσό που απέσπασε το καλύτερης κατάστασης αντίτυπο.

Ένα παρόμοιο ρεκόρ τέθηκε πριν λίγες ημέρες για άλλο ένα παιχνίδι της Nintendo, καθώς ένα αντίτυπο του Pokemon Red πωλήθηκε μέσω του Heritage Auctions για 84.000$, καθιστώντας το ως το ακριβότερο παιχνίδι Pokemon που πωλήθηκε ποτέ μέσω δημοπρασίας. Το συγκεκριμένο αντίτυπο έφερε βαθμολογία "Wata 9.8, A++", δηλαδή απείχε ελάχιστα από την τέλεια κατάσταση.

  • Like 1
  • Haha 3