Το Switch συνεχίζει ακάθεκτο ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και αναγκάζοντας τη Nintendo να αυξήσει την παραγωγή του.

Η Nintendo ήταν μία ακόμα εταιρεία που είδε κατά την περίοδο του ­-σχεδόν- παγκόσμιου lockdown ελέω Covid-19, τα κέρδη και τον τζίρο της να γιγαντώνονται. Η ιαπωνική εταιρεία κατά την τελευταία ενημέρωση των επενδυτών της για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, αποκάλυψε ότι το Switch πούλησε 5,68 εκατ. τεμάχια (3,05 εκατ. από το κανονικό Switch και άλλα 2,62 εκατ. από το Switch Lite) φτάνοντας συνολικά τις 61,44 εκατ. πωλήσεις. Την ίδια στιγμή οι πωλήσεις τίτλων της κονσόλας έχουν φτάσει τα 406,67 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως.

Το Switch απέχει μερικές χιλιάδες πωλήσεις από την επίσημη επίδοση του NES (61,91 εκατ.) ενώ αν συνεχίσει έτσι, του χρόνου αναμένεται να έχει ξεπεράσει τα 3DS (75,77 εκατ.). Σε ό,τι αφορά τα συστήματα της Nintendo βέβαια, θα έχει μπροστά του τα Game Bot Advance (81,51 εκατ.), το Wii (101,63 εκατ.), τα Game Boy & Game Boy Color (118,69 εκατ.) και βέβαια τα DS (154,02 εκατ.).

Η ζήτηση για το Switch “χτύπησε κόκκινο” στις αρχές του δεύτερου τριμήνου, με τη μειωμένη παραγωγή των προηγούμενων μηνών λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στην Κίνα να παίζει τον ρόλο της. Δημοσιεύματα μάλιστα ήθελαν τη Nintendo να αυξάνει την παραγωγή της κονσόλας με την πρώτη ευκαιρία από τα 19 εκατ. στα 22 εκατ. και κατόπιν στα 25 εκατ. τεμάχια για το φετινό οικονομικό έτος.