Με φήμες να θέλουν την ανανεωμένη έκδοση της κονσόλας να κυκλοφορεί μέσα στο 2021

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες του Bloomberg, το ανανεωμένο Nintendo Switch θα χρησιμοποιεί νέα κάρτα γραφικών της Nvidia, η οποία θα υποστηρίζει τεχνολογία DLSS (Deep Learning Super Sampling), επιτρέποντας απεικόνιση μεγαλύτερων αναλύσεων σε 4Κ τηλεοράσεις. Το νέο SoC (System on Chip) θα επιτρέπει έξοδο σήματος σε ανάλυση 4Κ, ενώ θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις στον επεξεργαστή, όπως και περισσότερη μνήμη συστήματος.

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε, το νέο Switch θα έρχεται με OLED οθόνη 7 ιντσών, ανάλυσης 720p της Samsung. Σχετικά με το DLSS της Nvidia, παραμένει άγνωστο για την ώρα αν το ανανεωμένο SoC θα μπορεί να τρέξει τα παιχνίδια σε native 4K ανάλυση ή αν απλά κάνει upscale από 1080p, όπως γίνεται και τώρα με το τρέχον μοντέλο της κονσόλας. Η μετάβαση σε νέα αρχιτεκτονική μπορεί να επιτρέψει τα παιχνίδια να παίζουν σε μεγαλύτερη ανάλυση, με την προϋπόθεση να ενημερωθούν για το νεώτερο μηχάνημα.

Το Nvidia DLSS παρουσιάστηκε το 2018 με τις Turing κάρτες γραφικών της εταιρείας, RTX 2000, βελτιώνοντας την ποιότητα της τελικής εικόνας μέσω deep learning αλγορίθμων. Αυτό όμως όπως προείπαμε, προϋποθέτει την αναβάθμιση των παλαιότερων τίτλων για να αξιοποιούν τις δυνατότητες του νέου υλικού.

Τέλος, η κυκλοφορία φημολογείται πως θα γίνει κατά την εορταστική περίοδο του έτους, με πιθανή αύξηση τιμής στα $350 ή $400, που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερες τιμές για την Ελληνική αγορά.

  • Like 3
  • Thanks 1