Με την κονσόλα να περνάει σε πωλήσεις τα 3DS και 2DS

Η Nintendo κατάφερε να πουλήσει 11,57 εκατομμύρια κονσόλες Switch το περασμένο τρίμηνο, φτάνοντας συνολικά τα 79,87 εκ. από την ημέρα κυκλοφορίας. Αυτό μεταφράζεται σε 7% αύξηση σε σχέση με το περσινό τρίμηνο και αποτελεί το καλύτερο τρίμηνο του Nintendo Switch μέχρι τώρα.

Καταφέρνοντας να φτάσει σχεδόν 80 εκ. κονσόλες, πλέον ξεπέρασε τα Nintendo 3DS και 2DS, που συνολικά κατάφεραν να πουλήσουν 75,94 εκ. κονσόλες. Το GameBoy Advance επίσης δεν απέχει πολύ με 81,51 εκ. κονσόλες, που σημαίνει ότι το Switch χρειάζεται να πουλήσει μόλις 2,5 εκ. κονσόλες στο επόμενο τρίμηνο για να το ξεπεράσει. Επόμενοι σταθμοί είναι τα Wii, GameBoy και Nintendo DS.

Η επιτυχία του Switch δεν προκαλεί μεγάλη εντύπωση, καθώς πολλοί ψάχνουν νέους τρόπους να περνάνε τη καθημερινότητά τους εν μέσω πανδημίας. Και το γεγονός ότι πρόκειται για κονσόλα που δίνει την επιλογή μεταξύ φορητού και σταθερού gaming, το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό.

Πέρα από τις κονσόλες, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, παρόλο που δεν υπήρχαν πολλές μεγάλες κυκλοφορίες το περασμένο τρίμηνο πέρα του Hyrule Warriors: Age of Calamity. Βέβαια υπήρχαν και οι κυκλοφορίες των Mario Kart Live: Home Circuit και Pikmin 3 Deluxe, που πούλησαν "μόλις" 1,08 εκ. και 1,94 εκ. αντίτυπα. Άλλοι τίτλοι που είδαμε ήταν το Super Mario 35, μια επετειακή έκδοση του Mario Bros ως battle royale για συνδρομητές Switch Online και το Fire Emblem: Shadow Dragon & the Blade of Light, ένα remake του κλασικού NES τίτλου. Πέρα από αυτά, η εταιρεία βασίστηκε κυρίως σε κυκλοφορίες τρίτων εταιρειών με τίτλους όπως Immortals Fenyx Rising, Control (μέσω Cloud), John Wick Hex και No More Heroes.

Η Nintendo συνέχισε τις εξαιρετικές πωλήσεις των δικών της τίτλων, με το Mario Kart 8 Deluxe να φτάνει σε πωλήσεις τα 33,41 εκ. αντίτυπα, το Animal Crossing: New Horizons πούλησε 5,14 εκ. φτάνοντας συνολικά τα 31,18 εκ., το Smash Bros Ultimate ακολουθεί με 22,85 εκ. αντίτυπα, με τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild και Pokémon Sword / Shield να αντιστοιχούν σε 21,45 και 20,35 εκ. αντίτυπα. Την δεκάδα της Nintendo ολοκληρώνουν τα Super Mario Odyssey, Super Mario Party, Pokémon: Let’s Go Pikachu! / Eevee!, Splatoon 2 και New Super Mario Bros. U Deluxe.

Το νέο τρίμηνο θα φέρει επιπλέον κυκλοφορίες για τους κατόχους, με το ανανεωμένο Super Mario 3D World + Bowser’s Fury να κυκλοφορεί 12 Φεβρουαρίου. Αναμένεται και το Persona 5 Strikers στις 23 Φεβρουαρίου όπως και το Bravely Default II της Square Enix στις 26 Φεβρουαρίου. Τέλος, αργότερα στο τρίμηνο, η Capcom θα διαθέσει το Monster Hunter Rise που αναμένεται 26 Μαρτίου.

  • Like 2